Automatiseer je handelsprocessen met EDI

De samenleving en daarmee ook het bedrijfsleven worden steeds digitaler. ERP-systemen leiden tot procesverbetering van de logistieke en financiële processen van bedrijven.

Toch zien wij dat handelsprocessen binnen de keten niet altijd efficiënt verlopen. Er kan nog een flinke inhaalslag gemaakt worden om digitale transacties tussen bedrijven onderling te verbeteren. EDI vormt hierin een belangrijke schakel.

Je bent vast bekend met het begrip Electronic Data Interchange, oftewel EDI, maar wat kan dit voor jou betekenen?

Het belangrijkste voordeel van EDI is dat administratieve handelingen zoals orders, pakbonnen en facturen volledig geautomatiseerd worden uitgewisseld en verwerkt in je ERP-systeem. Daardoor kun je sneller, betrouwbaarder en efficiënter werken!

Ontdek in 2 minuten wat EDI voor jou kan betekenen!

Lees hier de brochure EDI voor Exact Globe

Onze totaaloplossing met EDI voor Exact Globe

De laatste jaren neemt de vraag naar EDI enorm toe. Enerzijds omdat grotere marktpartijen dit in de keten (gaan) eisen, anderzijds omdat steeds meer bedrijven in staat zijn om EDI met hun ERP-systeem toe te passen.

Axians en SRC System Integrators hebben daarom een complete oplossing voor EDI in combinatie met Exact Globe ontwikkeld. Binnen deze EDI oplossing levert Axians de EDI Tool. Deze tool zorgt voor de koppeling tussen Exact Globe en het B2B-connect platform van SRC System Integrators. SRC stelt als EDI provider haar platform beschikbaar voor al je elektronisch dataverkeer, zodat je efficiënt zaken kunt doen met handelspartners waar ook ter wereld.

Lees meer over onze EDI oplossing in de brochure.

Tevreden klant aan het woord

Geautomatiseerde communicatie tussen Neuteboom Coffeeroasters en haar handelsrelaties via EDI

Neuteboom Coffeeroasters bestaat al meer dan 125 jaar en is de grootste koffiebrander in Europa als het gaat om Max Havelaar Fairtrade koffie. Met een productiecapaciteit van 10.000 ton is Neuteboom een serieuze partner die actief is in bijna heel Europa.

Om haar communicatie met handelsrelaties efficiënt, snel en foutloos te laten verlopen, automatiseerde Neuteboom dit met EDI in combinatie met Exact Globe. “Binnen de keten werken verschillende bedrijven nauw met elkaar samen. Denk aan fabrikanten, toeleveranciers, vervoerders, groothandels en retailers. Binnen deze samenwerking valt veel te winnen. Alle partijen binnen de keten zijn gebaat bij een betere samenwerking, inclusief de eindklant. EDI speelt hierin een cruciale rol, want het zorgt ervoor dat de vele documenten die deze handelspartners met elkaar uitwisselen efficiënter en effectiever worden verwerkt.”, aldus financieel directeur Jan Merjenburgh.

Lees hier de complete case

Mogen wij je helpen je handelsprocessen efficiënter te maken?

Heb je een vraag over EDI? We vertellen je graag wat EDI in combinatie met Exact Globe kan betekenen voor jouw organisatie.

Laat je gegevens achter via het contactformulier of bel direct met onze sales afdeling, tel.nr. 088 597 5550.