Waarom beginnen met e-facturatie?

Steeds meer bedrijven en instanties profiteren van de vele voordelen van het elektronisch ontvangen en versturen van facturen. En steeds meer klanten verwachten dat je e-facturen en digitale creditnota’s stuurt. Aan de rijksoverheid is e-facturatie zelfs een verplichting.

Digital Invoicing van Axians maakt sneller, foutloos en veilig betaalverkeer mogelijk, via Digipoort of het PEPPOL netwerk.

De grootste voordelen van e-facturatie:

  • Je krijgt sneller betaald en beschikt altijd over actuele informatie
  • De kans op fouten in het proces wordt verkleind
  • Met e-facturatie bespaar je tijd én kosten
  • E-facturatie is 100% veilig
Axians digital invoicing e-facturatie

E-facturatie is niet zomaar een digitale factuur

De overheid accepteert alleen nog maar elektronische facturen, maar wat is dat eigenlijk? Een e-factuur is een digitale factuur met een vaste structuur. Dit zorgt ervoor dat gegevens altijd een vaste plek hebben en een eigen betekenis. Een e-factuur moet wel aan dezelfde eisen voldoen als een papieren factuur. UBL staat voor Universal Business Language en is ontwikkeld door het Ministerie van Economische Zaken. UBL is het standaardformaat voor e-facturen. Dit is een xml-bestand die het mogelijk maakt om factuurdata van het ene boekhoudpakket, naar het andere boekhoudpakket te sturen. Hier is geen handmatige invoering bij nodig.

Lees meer in de leaflet over Digital Invoicing

Digital Invoicing: unieke oplossing voor e-facturatie

Axians heeft een add-on voor Exact Globe ontwikkeld voor elektronisch factureren in UBL formaat: Digital Invoicing. Daarnaast werken wij nauw samen met TIE Kinetix die de aansluiting verzorgt op Digipoort of het PEPPOL-netwerk.

In de praktijk zien we dat e-facturatie oplossingen meestal standaard zijn. In samenwerking met diverse overheidsinstanties zijn we erin geslaagd een oplossing te ontwikkelen die verder reikt dan andere oplossingen.

Lees er meer over in onze brochure.

De 7 voordelen van e-facturatie

#1 Je krijgt sneller betaald

E-facturen worden sneller ontvangen en verwerkt. In de praktijk blijkt dat e-facturen gemiddeld zeven dagen eerder worden betaald dan een papieren factuur.

#2 E-factureren is veilig

Het systeem controleert het IBAN-, BTW-, KvK- en OIN-nummer. Hierdoor worden spookfacturen direct onderschept en dubbele facturen voorkomen.

#3 Je beschikt snel over actuele informatie

In- en uitgaande facturen staan veel sneller in je boekhouding, waardoor je altijd direct inzicht hebt in je financiële situatie.

#4 E-factureren bespaart tijd

Door de automatische invoer zijn er minder menselijke handelingen nodig. E-facturatie verloopt bovendien volledig digitaal, dus de e-factuur wordt direct ontvangen in het boekhoudsysteem.

#5 Het zorgt voor een nauwkeurige afhandeling

Omdat er minder stappen nodig zijn om de e-facturen te versturen en te verwerken, wordt de kans op fouten tot een minimum beperkt.

#6 E-factureren is milieuvriendelijk

Als je overgaat van papieren facturen naar e-facturen, ga je een stuk minder papier gebruiken, wat bijdraagt aan een beter milieu. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. E-factureren draagt namelijk bij aan een een verduurzaming van de keten.

#7 Je bespaart kosten

Not but not least… door te gaan e-factureren kun je flink kosten besparen. Dit geldt niet alleen voor kosten zoals inkt, papier en printers, maar ook op arbeidskosten.

Wil je meer weten over e-facturatie?

Kunnen we jou helpen om sneller, foutloos en veilig te factureren?

 

 

Heb je een vraag over e-facturatie? We vertellen je graag wat Digital Invoicing in combinatie met Exact Globe kan betekenen voor jouw organisatie.

 

Laat je gegevens achter via het contactformulier of bel direct met onze sales afdeling, tel.nr. 088 597 5550.