Enterprise resource planning

Wat is een ERP systeem?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP systeem wordt gebruikt om de processen van bedrijven optimaal te ondersteunen waardoor ze soepel verlopen. Deze ERP software is vaak modulair opgebouwd om hele specifieke bedrijfstaken uit te kunnen voeren of te kunnen ondersteunen.

Wat doet een ERP systeem?

Enterprise Resource Planning is in te zetten bij vrijwel ieder bedrijfsspecifiek onderdeel waarbij het belangrijk is dat de processen gestroomlijnd worden. Denk hierbij aan zaken als financiële administratie, HRM, ICT, inkoop en verkoopprocessen. Het doel van Enterprise Resource Planning is om al deze processen naadloos met elkaar te verbinden. Daarnaast wil je dat iedere medewerker altijd de informatie tot zijn beschikking heeft die hij of zij nodig heeft om goed te kunnen werken. Het grote voordeel van Enterprise Resource Planning is dat iedere werknemer, ongeacht welke afdeling, werkt vanuit dezelfde databron. Dit zorgt voor een boost in productiviteit en communicatie binnen de hele organisatie.

Bekijk alle oplossingen

Whitepaper: De kracht van Enterprise Resource Planning

Het hebben van een ERP systeem brengt veel voordelen met zich mee. ERP software is in te zetten bij vrijwel ieder bedrijfsspecifiek onderdeel waarbij het belangrijk is dat de processen goed gestroomlijnd worden. Bij het kiezen en implementeren van een ERP systeem komt veel kijken en het is belangrijk dat je de juiste leverancier kiest. In onze whitepaper “De kracht van Enterprise Resource Planning” staat alles wat je moet weten over een ERP systeem en hoe je de juiste leverancier kiest.

Download de whitepaper

Verandering werkwijze

Wanneer je gebruik gaat maken van ERP software verandert er ook het één en ander in de werkwijze. De samenwerking tussen werknemers en afdelingen onderling wordt namelijk een stuk meer gestructureerd. Deze structuur helpt je met het overkoepelende doel van het gebruik van ERP: soepelere bedrijfsprocessen.

Resultaten Enterprise Resource Planning

De implementatie van ERP software binnen organisaties brengt veel voordelen en goede resultaten met zich mee.

  • Het voorkomt een wildgroei aan applicaties
  • Lagere productiekosten
  • Betere service naar je klanten
  • Controle over je bedrijfsdata
  • Informatie is overal en voor iedereen inzichtelijk
  • Efficiënter werken
  • Hogere productiviteit
  • Complete databron zorgt voor betere bedrijfsbeslissingen
  • Een beter bedrijfsresultaat

Benieuwd naar uitgebreidere informatie over alle voordelen?

Bekijk hier alle voordelen van erp software.

Enterprise Resource Planning is flexibel in te richten

Enterprise Resource Planning software bevat op best-practice gebaseerde tooling. In sommige gevallen kan dit betekenen dat de standaard functionaliteiten niet naadloos aansluiten bij jouw organisatiespecifieke processen. Gelukkig is moderne ERP software flexibel in te richten, zodat het altijd past bij jouw wensen en eisen. Of dit nu koppelingen met andere tooling betreft of wijzigingen in het systeem zelf; vrijwel alles is mogelijk. Wel belangrijk om te benoemen is dat te veel bedrijfsspecifieke aanpassingen ook nadelige gevolgen kan hebben. Het is dan namelijk lastiger te updaten en tijdsintensief in het doorvoeren van aanpassingen. Hierdoor kan het oplopen in de kosten.

Hoe ziet de implementatie van Enterprise Resource Planning eruit?

De implementatie van een Enterprise Resource Management systeem is vanwege de schaal waarop de bedrijfsprocessen over de volledige organisatie beetgepakt worden een ingrijpend traject. Er moet namelijk een vertaling worden gemaakt van de huidige en beoogde werkwijze, naar de mogelijkheden van een systeem. We zien in de praktijk dat dit een grote impact heeft, waarin goede begeleiding een must is. Niet alleen de implementatie van het systeem is daarom van belang, maar ook de kennis van de implementatiepartner! Lees hier alles over ERP implementatie.

Aan de slag met Enterprise Resource Planning

Ben jij benieuwd wat Enterprise Resource Planning voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier voor een vrijblijvend oriënterend gesprek:


Download de whitepaper: De kracht van Enterprise Resource PlanningHet hebben van een ERP systeem brengt veel voordelen met zich mee. ERP software is in te zetten bij vrijwel ieder bedrijfsspecifiek onderdeel waarbij het belangrijk is dat de processen goed gestroomlijnd worden. In onze whitepaper "De kracht van Enterprise Resource Planning" staat alles wat je moet weten over een ERP systeem en hoe je de juiste leverancier kiest. Download de whitepaper