Neem contact op
Bel mij terug

De invloed van technologie op data-architectuur

Ontdek in 45 minuten wat het jouw organisatie kan opleveren als je data-architectuur flexibel kan meegroeien met de veranderende behoefte en de technologische ontwikkelingen.

De opkomst van big data leidde de afgelopen jaren tot een enorme toename aan nieuwe technologieën voor het verwerken, analyseren en opslaan van gegevens. Denk aan Hadoop, NoSQL, NewSQL, GPU-databases, Spark en Kafka en producten met zeer afwijkende interne architecturen zoals SnowflakeDB en Edge Intelligence. Deze nieuwe technologieën maken het mogelijk om databasearchitecturen te vereenvoudigen, grotere workloads te verwerken en nieuwe use cases te implementeren.

Daarmee verandert ook de manier waarop we onze data-architectuur inrichten. Voorheen bouwden we datawarehouses en streaming applicaties onafhankelijk van technologie. Tegenwoordig bepaalt de technologie de architectuur. Die verschuiving zorgt ervoor dat je als data-architect diepgaande kennis nodig hebt van alle beschikbare technologieën.

Tijdens deze Chalk Talk praat Rick van der Lans je in 45 minuten bij over alle beschikbare technologieën en hoe deze technologieën het ontwerp van data-architecturen beïnvloeden.