Neem contact op
Bel mij terug

Datapreparatie, de ontbrekende schakel in self service BI!

Datum:
7 juli 2020
Tijdstip:
13.00 - 13.30 uur

Om medewerkers te faciliteren datagedreven te werken, stellen organisaties steeds vaker self service tools beschikbaar voor analyse en visualisatie. Software waarmee gebruikers eenvoudig rapportages en dashboards kunnen ontwikkelen en delen. We zien alleen vaak dat de informatiebehoefte van self service gebruikers groter is dan wat de IT-afdeling standaard kan faciliteren. De benodigde data is niet direct beschikbaar of moet nog worden bewerkt voor de gewenste analyses. Bovendien is er in veel gevallen behoefte aan externe data, denk aan publieke databronnen of data van derde partijen. Creatieve medewerkers proberen dit op te lossen door complexe bewerkingen en berekeningen op de data los te laten met de hulpmiddelen die ze voor handen hebben, meestal Excel. Met als gevolg een kluwen aan foutgevoelige en moeilijk herbruikbare datastromen.

Tijdens dit webinar laten Stefan Weijers en Jorus van Erkel zien hoe een datapreparatie tool als Alteryx een oplossing biedt voor deze problematiek. Een oplossing waarmee gebruikers met een makkelijk toegankelijke drag & drop interface combinaties van databewerkingen kunnen automatiseren, zonder diepgaande programmeerkennis. Zo kunnen ze datasets eenvoudig inlezen, opschonen, combineren en verrijken met allerlei standaardbewerkingen. Ook kunnen ze complexe berekeningen en analyses uitvoeren en de uitkomsten daarvan opslaan. Iedere workflow in Alteryx is uiteraard herhaalbaar en kan op vaste momenten ingepland worden om nieuwe data te verwerken. Ideaal voor gebruikers die informatie uit veel verschillende databronnen gebruiken, maar ook in een omgeving waar veel prototyping wordt gedaan met data die nog niet ‘officieel’ beschikbaar is gemaakt via de IT-afdeling.

Benieuwd hoe self service data preparation werkt? In dit webinar laten we het zien. We demonstreren hoe je met Alteryx data inleest, verschillende databronnen combineert, data bekijkt en onderzoekt en bewerkingen loslaat op de data. Ook laten we zien hoe je met Alteryx rapporten genereert of datasets klaarzet voor verdere analyse en visualisatie. Leer in 30 minuten alles over dit krachtige hulpmiddel dat datagebruikers echt zelfvoorzienend maakt! Schrijf je snel in en kijk en luister mee op dinsdag 7 juli van 13.00 tot 13.30 uur!*

 

* Ben je niet in de gelegenheid het webinar op bovenstaand moment bij te wonen, maar wel geïnteresseerd? Meld je dan toch aan! Na afloop van het webinar sturen we je een e-mail met een linkje naar de opname, zodat je het webinar op ieder gewenst moment terug kunt kijken!

De smart analytics organisatie Benieuwd hoe datagedreven bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie? En nieuwsgierig hoe je van jouw bedrijf ook een smart analytics organisatie maakt? Download nu ons gratis eBook!Download het gratis eBook!