Neem contact op
Bel mij terug

Chalk Talk – Haal je data-architectuur uit de knoop

Combineer je data warehouse, data lake en data marketplace in één oplossing

Er zijn veel verschillende datagebruikers binnen je organisatie, van frequente gebruikers zoals een data scientist tot medewerkers die afentoe een rapport uitdraaien. Voorheen gebruikten zij allemaal data uit het data warehouse, maar om te voldoen aan de veranderende wensen en om te gaan met nieuwe (big) databronnen beschikken veel organisaties inmiddels ook over een data lake of zelfs al een data marketplace.

Vaak worden deze dataomgevingen als aparte systemen ontwikkeld, met vrijwel geen relatie tot het bestaande data warehouse. Maar ze maken wel gebruik van dezelfde data. Die data moet je in iedere oplossing weer apart integreren, transformeren, filteren, beheren, opschonen, controleren en beveiligen. Het is alsof bedrijven voortdurend het wiel opnieuw uitvinden, met grote gevolgen voor de productiviteit en onderhoudskosten. Bovendien zorgt die wirwar aan systemen ook voor steeds meer duplicatie van data. Als je resultaten uit een data warehouse wil combineren met real-time data uit een andere oplossing, is de kans op inconsistentie in rapporten en analyses groot . Daarom is het cruciaal dat organisaties hun data warehouse, data lake en data marketplace onderbrengen in één architectuur.

Tijdens deze Chalk Talk geeft Rick van der Lans je een concrete oplossing voor deze uitdaging. In 45 minuten ontdek je hoe je met een data delivery architectuur op basis van datavirtualisatie data uit verschillende systemen real-time ontsluit, transformeert en integreert voor verschillende doeleinden. Ontdek hoe je de verschillende datagebruikers in jouw organisatie slim ondersteunt vanuit één platform, van data scientists en analisten tot gebruikers van management- en auditrapportages.


Meer waarde uit data halen?

Chalk TalkofVolg ons op Linkedin