Neem contact op
Bel mij terug

Enterprise Data Marketplace – richt je op het aanbod, niet de vraag!

Ontdek in 45 minuten wat een data marketplace anders maakt dan een data warehouse!

De rol van data in je organisatie groeit en de vraag naar informatieproducten neemt explosief toe. Dat zorgt voor een verschuiving van vraaggestuurde business intelligence (BI) naar een op aanbod gestuurde aanpak. De uitdaging voor IT-afdelingen is om data en informatieproducten klaar te zetten voor interne en externe afnemers voordat de vraag ontstaat. Dus niet meer wachten tot de business met een informatieverzoek komt, maar vooruitlopen door informatieproducten aan te bieden die gebruikers voorzien in hun behoeften. Zonder dat gegevens onbeheerd door de organisatie zwerven en er meerdere versies van de waarheid ontstaan.

Dat is een onmogelijke opgave met een traditioneel data warehouse, waar alles erop is ingericht om te wachten tot de business vraagt om informatie. De Enterprise Data Marketplace (EDM) gooit die denkwijze overboord. In een EDM is de data al aanwezig voordat de vraag gesteld wordt. Data engineers verzorgen een ruim aanbod aan dataproducten zoals rapportages, bestanden, integreerbare KPI’s of datastreams. Gebruikers shoppen in die beschikbare producten naar informatie die ze mogen en kunnen gebruiken.

Tijdens deze Chalk Talk laat Rick van der Lans zien hoe je als organisatie een data marketplace ontwikkelt en leer je hoe je een EDM kan integreren met een bestaand data warehouse. Rick legt je uit welke uitdagingen je tegen kunt komen en hoe je die oplost.