EDI: wereldwijd snel & efficiënt zakendoen

De samenleving en daarmee ook het bedrijfsleven wordt steeds digitaler. ERP systemen leiden tot procesverbetering van de logistieke en financiële processen van bedrijven. Toch zien wij dat handelsprocessen binnen de keten niet altijd efficiënt verlopen. Er kan nog een flinke inhaalslag gemaakt worden om digitale transacties tussen bedrijven onderling te verbeteren. EDI vormt hierin een belangrijke schakel.

EDI kort samengevat

U bent vast bekend met het begrip Electronic Data Interchange oftewel EDI, maar wat kan dit voor u betekenen? Hoe kan EDI uw bedrijfsproces ondersteunen of zelfs optimaliseren?

Het belangrijkste voordeel van EDI is dat administratieve handelingen zoals orders, pakbonnen en facturen volledig geautomatiseerd worden uitgewisseld en verwerkt in uw ERP-systeem. Kortom, u kunt sneller, betrouwbaarder en efficiënter werken!

Meer weten over de voordelen van EDI? Bekijk de animatievideo hiernaast.

Waarom gaat u werken via EDI?

De laatste jaren neemt de vraag naar EDI enorm toe. Enerzijds omdat grotere marktpartijen dit in de keten (gaan) eisen, anderzijds omdat steeds meer bedrijven in staat zijn om EDI met hun ERP-systeem toe te passen. Axians en SRC System Integrators hebben daarom voor u een complete oplossing voor EDI in combinatie met Exact ontwikkeld. Binnen deze EDI oplossing levert Axians de EDI Tool. Deze tool zorgt voor de koppeling tussen Exact Globe en het B2B-connect platform van SRC System Integrators. SRC stelt als EDI provider haar platform beschikbaar voor al uw electronisch dataverkeer, zodat u efficiënt zaken kunt doen met uw handelspartners waar ook ter wereld.

Meer weten over onze EDI oplossing?

Brochure EDI

Royaan: “Met de EDI Tool van Axians profiteren wij van snelheid en gemak”

“We gebruikten al EDI, maar zijn recent overgestapt op de EDI-oplossing van Axians. De trigger daarbij was vooral de combinatie van SRC System Integrators en de EDI Tool van Axians. SRC levert verschillende producten op EDI-gebied. Niet al onze klanten gebruiken EDI, dus SRC ondersteunt ook via een webportaal onze klanten die geen EDI-bericht kunnen versturen. De dekking kan hiermee in één keer een stuk groter worden. Dat product wilden wij uiteraard graag afnemen, en twee vliegen in één klap slaan door het EDI-verkeer via SRC te laten verlopen. Dit is allemaal mogelijk met de EDI Tool van Axians die dat prima kan ondersteunen. Axians levert de tool die communiceert met SRC én onze transporteurs. Dit is voor ons de cruciale commerciële link tussen de buitenwereld en Royaan. Met één tool ben je dan binnen Exact klaar en je hebt met één leverancier voor berichtenuitwisseling alles voor je klanten gedekt.”

Ook deze bedrijven hebben hun handelsprocessen geautomatiseerd met EDI

Niet alleen Royaan, maar ook andere bedrijven binnen de productie, handel en logistiek, ervaren de voordelen van EDI ter ondersteuning van hun handelsprocessen.