EDI: wereldwijd snel & efficiënt zakendoen

De samenleving en daarmee ook het bedrijfsleven wordt steeds digitaler. ERP systemen leiden tot procesverbetering van de logistieke en financiële processen van bedrijven. Toch zien wij dat handelsprocessen binnen de keten niet altijd efficiënt verlopen. Er kan nog een flinke inhaalslag gemaakt worden om digitale transacties tussen bedrijven onderling te verbeteren. EDI vormt hierin een belangrijke schakel.

EDI kort samengevat

Je bent vast bekend met het begrip Electronic Data Interchange oftewel EDI, maar wat kan dit voor jouw organisatie betekenen? Hoe kan EDI je bedrijfsprocessen ondersteunen of zelfs optimaliseren?

Het belangrijkste voordeel van EDI is dat administratieve handelingen zoals orders, pakbonnen en facturen volledig geautomatiseerd worden uitgewisseld en verwerkt in je ERP-systeem. Zo kun je sneller, betrouwbaarder en efficiënter werken!

Meer weten over de voordelen van EDI? Bekijk de animatievideo hiernaast.

Waarom ga je werken via EDI?

De laatste jaren neemt de vraag naar EDI enorm toe. Enerzijds omdat grotere marktpartijen dit in de keten (gaan) eisen, anderzijds omdat steeds meer bedrijven in staat zijn om EDI met hun ERP-systeem toe te passen. Axians en SRC System Integrators hebben daarom voor een complete oplossing voor EDI in combinatie met Exact ontwikkeld. Binnen deze EDI oplossing levert Axians de EDI Tool. Deze tool zorgt voor de koppeling tussen Exact Globe en het B2B-connect platform van SRC System Integrators. SRC stelt als EDI provider haar platform beschikbaar voor al het elektronisch dataverkeer, zodat jij efficiënt zaken kunt doen met je handelspartners waar ook ter wereld.

Meer weten over onze EDI oplossing?

Brochure EDI

Deze bedrijven hebben hun handelsprocessen geautomatiseerd met EDI