Digitaliseer processen en verbind medewerkers met eenvoudige oplossingen

‘Nederland is een van de meest gedigitaliseerde economieën van de wereld,’ aldus het Rathenau Instituut.  Toch verliest het bedrijfsleven elke dag weer tijd en geld door ‘blind spots’ in hun automatisering, door subprocessen die niet of onvoldoende gedigitaliseerd zijn en systemen die niet met elkaar communiceren. Wij geloven dat het nu tijd is om je bedrijfsprocessen en systemen verder te optimaliseren met mobiele digitaliseringsoplossingen. Of je nu bij een productie- of handelsbedrijf werkt, in de zakelijke dienstverlening of bij de overheid. Axians helpt je bij deze digitale innovatiestap!

Ben jij er klaar voor de volgende stap? Dan is het tijd voor ActDigital. Bekijk in twee minuten wat we voor jóu kunnen betekenen!

Dít zijn de voordelen van ActDigital

ActDigital is een platform dat connecties tussen databronnen maakt, waarop business applicaties (apps) eenvoudig kunnen worden samengesteld. Hierdoor ben je als organisatie in staat om (sub)processen verder te digitaliseren, intelligenter te maken én aan elkaar te koppelen.

Connectivity, digitalisering en mobility; dat is het waar het in onze ogen om draait. Deze drie facetten zorgen ervoor dat…

☑️ Jij altijd actuele (stuur)informatie voorhanden hebt voor het maken van de juiste beslissingen

☑️ Je medewerkers en je processen altijd verbonden zijn door tijd- en plaatsonafhankelijk te kunnen werken

☑️ Je processen efficiënter én papierloos worden. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

ActDigital maakt je Exact omgeving krachtiger en betrouwbaarder!

ActDigital is uiteraard ook te koppelen met Exact Globe en/of Exact Synergy. Hiermee verbreden we je Exact omgeving en maken we bedrijfsdata interactiever en ‘actionable’. Een unieke combinatie waarmee jij stappen maakt in de verdere digitalisering van je (sub)processen. 

Door data buiten de kantooromgeving – onderweg, op locatie of op de productievloer – met ActDigital vast te leggen, kan het intern een workflow starten in Exact Synergy of gebruikt worden voor een order, factuur of rapportage in Exact Globe. Doordat data aan de bron worden verzameld en vastgelegd, creëren ActDigital en Exact gezamenlijk een hogere administratiegraad, betrouwbaardere data en snellere, efficiëntere processen.

Meer hierover lees in je in de brochure.

>> Download de brochure

exact actdigital

Opleidingsbedrijf InstallatieWerk: Urenregistratie tot facturatie voor ruim 2.500 leerlingen: snel, foutloos en papierloos

Kenmerken: dienstverlening, onderwijs, urenregistratie & facturatie

Opleidingsbedrijf InstallatieWerk leidt jong technisch talent op voor bedrijven in de elektro- en installatietechniek. Deze vorm van contract onderwijs is een ontzettend mooi initiatief, opgezet door Nederlandse installatiebedrijven.

In de praktijk had het bedrijf te maken met een enorme administratieve last. Uren en reiskosten werden op papier ingevuld door de leerlingen, geaccordeerd door het leerbedrijf, waarvan vervolgens een factuur werd opgemaakt door InstallatieWerk. Dit administratieve proces moest sneller, foutloos en papierloos kunnen. De oplossing: het inzetten van een business app met ActDigital en deze koppelen aan Exact software. Het resultaat is een gestroomlijnd proces van urenregistratie tot aan facturatie voor ruim 2.500 leerlingen.

New York Pizza: Effectieve digitale informatie-uitwisseling in het logistieke proces

Kenmerken: handelsbedrijf, logistieke optimalisatie, emballage & retouren

Bij New York Pizza wordt ActDigital binnen de logistiek en transport ingezet. Martijn Schreurs, financieel directeur New York Pizza: “De distributie van onze grondstoffen naar de franchisers hebben wij dedicated uitbesteed aan vaste chauffeurs. Zij gebruiken nu een business app om emballage in te nemen. Ook vanuit de groothandel gaan wij ActDigital gebruiken voor het digitaliseren van pakbonnen, maar ook om pro-actief informatie te sturen naar de chauffeurs over bijvoorbeeld last-minute meldingen.”

Dit resulteert in effectieve digitale informatie-uitwisseling in plaats van gele briefjes en telefoonverkeer. De app biedt ook de mogelijkheid voor het registreren van alle rijbewegingen van de chauffeurs. “Stel, een medewerker geeft de opdracht om twee containers in een winkel neer te zetten. Via de app krijgt de chauffeur direct die melding zodat hij niet twee keer heen-en-weer loopt tussen de bestelauto en het magazijn. Dit scheelt tijd en bewegingen. De apps zijn in feite controle tools in de hectiek die nu eenmaal in de logistiek en transport voorkomen. Zowel de chauffeurs als de medewerkers daaromheen zijn hiermee enorm geholpen.”

E.C.O. Inspections: Enorme tijdbesparing voor inspecteurs dankzij een eenvoudige app

Kenmerken: dienstverlening, service, certificeringen & inspecties

E.C.O. Inspections heeft mobiele digitalisering toegepast voor de inspecteurs in het veld, waarmee zij een overzicht hebben van de planningswerkzaamheden. Pieter Tienstra, directeur E.C.O. Inspections: “Onze mensen op locatie weten zo precies wanneer de inspectie plaats vindt, maar vooral wat er moet gebeuren. Per activiteit kan men een registratie vastleggen, zoals meetwaardes en checks. Het mooie is dat al deze gegevens live worden geregistreerd en direct – realtime – in Exact Synergy beschikbaar zijn. Het grote voordeel hiervan is dat het rapport direct wordt aangemaakt, via een app door de medewerker ter plaatse.”

“We hebben hiermee een enorme efficiencyslag gemaakt. Zodra de meetwaardes binnen zijn, zit een minuut later het inspectierapport in de mailbox van de medewerker. Dit levert een enorme tijdbesparing op. Voorheen waren medewerkers vier dagen onderweg en hadden ze één dag nodig om te rapporteren. Nu zijn ze 9,5 dag onderweg en zijn ze nog maar een 0,5 dag aan het rapporteren.”

Hoe pas je mobiele digitalisering toe?

ActDigital heeft zich bewezen op veel verschillende manieren. Zo gebruikt de inspectiebranche ActDigital bij het uitvoeren en vastleggen van inspecties en controles in het veld. Zetten handelsbedrijven ActDigital in door middel van een app voor de registratie van emballage en de verrekening ervan op de factuur. Bovendien ervaren medewerkers het gemak van een eigen app(licatie) om uren in te voeren die ze op een project maken of registreren aan een machine.

Zo zijn er wel 1.001 toepassingen mogelijk met ActDigital voor productie- en handelsbedrijven en zeker ook voor dienstverlenende organisaties. Een aantal veel voorkomende toepassingen hebben we ter inspiratie voor je op een rij gezet.

>> Ontdek meer toepassingen

ActDigital: Hét no-code platform voor mobiele business applicaties

Wanneer wij een applicatie bouwen is het ActDigital platform de ‘motor’ achter de applicaties (apps). Het platform kan vervolgens gebruikt worden voor het creëren van alle andere apps. ActDigital maakt het mogelijk – zonder programma code – met dashboards en formulieren allerlei toepassingen van business apps samen te stellen. Het platform werkt gemakkelijk en intuïtief met behulp van modellen, templates en standaard componenten, dankzij de technologie van Any2info. Axians is implementatiepartner van Any2info voor gebruikers van Exact sofware.

Meer weten over de functionaliteiten, voordelen en technologie van ActDigital?

>> Download de brochure