Neem contact op
Bel mij terug

Processen zijn de ruggengraat van onze organisaties. Zij regelen de structuur van onze productie of de workflow van onze dienstverlening. Op papier is het inrichten van processen eenvoudig. Alles loopt soepel. Of toch niet? In werkelijkheid lopen processtromen vaak anders dan we bedacht hebben. Er zijn vaak diverse factoren die het ideale pad of de ‘happy flow’ kunnen verstoren. Deze afwijkingen leiden meestal tot vertraging en extra kosten. En dat wil geen enkele organisatie.

Door processen te visualiseren krijg je inzicht in zijstromen, knelpunten en andere afwijkingen van het ideale pad. Aangevuld met business analytics krijg je hiermee niet alleen snel een realistisch beeld van een proces, maar ook concrete input om de efficiency aan te scherpen. Dat is interessant voor iedere organisatie, ongeacht de sector. 

Met Process Mining Visualisaties maakt Axians het ideale pad en de afwijkingen daarvan in één oogopslag inzichtelijk.  

In een snel veranderende wereld worden processen door wetgeving of door andere veranderingen regelmatig aangepast. We denken te weten hoe het zit, maar vaak loopt het toch anders dan we het eens bedacht hadden. Om dit echter inzichtelijk te maken en eventuele bottlenecks te kunnen traceren, zijn beschrijvingen en procesdiagrammen niet de meest eenvoudige oplossing. Welke bijzondere stromen zijn er? Hoe lang duren ze? En waar blijft het steken. Allemaal vragen die we snel beantwoord willen hebben.

De complexiteit en onderlinge afhankelijkheid van processen maakt dat mensen vaak maar  een deel van het totale proces kennen. Hoewel de data vaak beschikbaar is, is het vertalen naar inzicht de uitdaging.

Drie kernwaarden

De toegevoegde waarde is te verdelen in 3 kernwaarden van de oplossing:

  1. Ontdekken en Inzicht;
  2. Audit en Compliance;
  3. Analyse en Optimalisatie.

Ontdekken en Inzicht
Maak inzichtelijk hoe een proces in werkelijkheid verloopt en lokaliseer en herleid snel de eventuele knelpunten.

Audit en Compliance
Vanuit de zogenaamde Happy Flow optie kun je beoordelen of het proces daadwerkelijk zo loopt als bedacht, conform wet- en regelgeving of interne afspraken. Het ondersteunt ISO, NEN en SOC audits.

Analyse en Optimalisatie
Op basis van de uitkomsten kun je een proces aanpassen, een verbetervoorstel maken en daarna gelijk meten en zien of deze verbeteringen effect hebben gehad.

Referenties

Lees hier hoe we processen visueel inzichtelijk hebben gemaakt bij

Meander Medisch Centrum

“De druk op het verbeteren van de kwaliteit en de efficiëntie van de zorg is groot. Binnen de complexe, dynamische omgeving van het Meander Medisch Centrum neemt de informatievraag daarom een vlucht”, aldus Manager Informatievoorziening Erik de Visser. “Wanneer je een proces gaat analyseren, blijkt vaak al snel hoeveel ‘varianten’ er zijn. Dat maakt het analyseren complex en arbeidsintensief. Samen met Axians ontwikkelden wij een manier om processtromen snel en overzichtelijk te visualiseren; zonder complexe voorbewerking van de data.”

De aanpak

Process Mining Visualisaties ofwel Process Discovery is heel eenvoudig in je bestaande BI omgeving te embedden. In samenwerking met een consultant vanuit Axians krijg jij de eerste proces inzichten snel in een dashboard beschikbaar.

Het resultaat

Met Process Mining Visualisaties ofwel Process Discovery heb je een zeer waardevol middel in handen dat je zekerheid geeft over de juistheid van processen. Het biedt de mogelijkheid om beslissingen op basis van feiten uit echte data te onderbouwen en te verbeteren.

Meer informatie?

Wil je meer weten over hoe Process Mining Visualisaties ofwel Process Discovery jouw organisatie kan helpen? Een afspraak maken voor een demo?

Neem dan contact met ons op via info.bi.nl@axians.com of bel ons via 088 – 597 55 00.

In één oogopslag inzicht in een compleet proces!Wil je meer weten over hoe Axians helpt processen inzichtelijk te maken?Lees het leaflet