Neem contact op
Bel mij terug

Kindercentra zien steeds meer de waarde in van Business Intelligence oplossingen voor een slimmere en efficiëntere bedrijfsvoering. Omdat zij een cruciale functie hebben in de ontwikkeling van kinderen, worden er hoge eisen gesteld aan de kindercentra. De eisen hebben o.a. betrekking op de fysieke locaties, de capaciteitsplanning en de vaardigheden van medewerkers om een optimale zorgomgeving te creëren voor de kinderen. Deze ‘business rules’ vormen een fundamenteel onderdeel van een kindercentra en zorgen voor een toenemende behoefte aan informatie. De juiste informatie biedt mogelijkheden om bedrijfsprocessen te optimaliseren.  Met onze inhoudelijke kennis en expertise helpen wij kindercentra datagedreven te werken met Kids Analytics. 

Grip op alle processen – van analyse naar snelle acties en concreet resultaat

Er wordt steeds meer gevraagd van kindercentra, terwijl de kosten ook goed gemanaged moeten worden. Met het toepassen van Data & Analytics krijg je betrouwbare informatie over jouw bedrijfsprocessen. Met deze inzichten signaleer je waar er procesoptimalisaties nodig zijn om slimmer en efficiënter te werken. De inzet van Data & Analytics hoeft niet persé ingewikkeld en kostenintensief te zijn. Axians biedt kindercentra de mogelijkheid om snel – met weinig middelen, capaciteit en IT-kennis – tóch datagedreven te kunnen werken. Met onze Kids Analytics oplossing heb je op elk moment betrouwbare sturingsinformatie over de volledige bedrijfsvoering: van Planning en Finance tot HR en Marketing & Commercie. Door de belangrijkste KPI’s middels rapportages & dashboards beschikbaar te stellen, kunnen managers en andere gebruikers in de organisatie de resultaten sneller inzien, beter interpreteren en actiever hierop anticiperen. Hiermee houd je grip op de efficiency, de kwaliteit van de dienstverlening en de ontwikkeling van de omzet- en orderportefeuille.

De voordelen van Kids Analytics

  • Altijd snel en actueel inzicht in de bedrijfsvoering van jouw kindercentra
  • Rapportages & Dashboards beschikbaar op organisatie-, locatie- en groepsniveau
  • Inzichten voor diverse gebruikersgroepen binnen de organisatie – van locatiemanager tot planner en CFO.
  • Geen hoge ontwikkelkosten en lange ontwikkeltijd door standaardisatie
  • Maandelijks rapportagebeheer door onze Managed Services is inbegrepen
  • Maatwerk op rapportages en beheer is mogelijk
  • Geen eigen dataplatform noodzakelijk
  • Geen technische kennis vereist
  • Eenvoudig te integreren met Microsoftlicentie voor Office 365

Kind & Planning

De Planning van de kindercentra vormt het hart van de werkzaamheden. Laat jouw Planning slimmer en effectiever werken met onze oplossing.

Finance

Een kindercentra is natuurlijk ook gewoon een ‘business’ waar geld verdient moet worden om te blijven bestaan. Houd je grip op jouw financiële resultaten.

HR

De gestandaardiseerde HR rapportage geeft je de slimme inzichten om efficiënt om te gaan met de personeelscapaciteit en -bezetting.

Marketing & Commercie

Inzicht in de commerciële kansen vanuit verschillende invalshoeken. De gestandaardiseerde Marketing & Commercie rapportage biedt de juiste handvatten voor gerichte marktbewerking.

Verkorte time-to-insight

Het verzamelen en inzichtelijk maken van informatie kan nogal een uitdaging zijn. Het is belangrijk maar het neemt veel tijd in beslag van medewerkers om informatie aan te leveren. De informatie is ook niet altijd even betrouwbaar. Dit moet dus slimmer en efficiënter. Met onze oplossing verkort je de time-to-insight en vermijd je ingewikkelde BI-trajecten door standaardisatie van het datamodel en de dashboards. Hoe het werkt? We bepalen eerst welke prestatie-indicatoren voor jouw kindercentra belangrijk zijn en met welke tools je werkt. Deze databronnen, zoals Jaamo, Navision, Afas, etc. koppelen we aan het Axians Dataplatform en daarna richten we de rapportages en dashboards in voor de verschillende gebruikers binnen de kinderopvang. De rapportages en dashboards geven in één oogopslag inzicht in de belangrijkste KPI’s en overige sturingsinformatie voor de afdelingen Kind & Planning, Finance, HR en Marketing & Commercie.

Maatwerk mogelijk

Heb je specifieke informatiebehoeften? Naast standaard sturingsinformatie is ook maatwerk mogelijk. Denk hierbij aan de ontwikkeling van nieuwe rapportages op andere vlakken binnen de bedrijfsvoering. Ook kunnen de standaard rapportages uitgebouwd worden op basis van specifiekere informatiebehoeften. De koppeling van de databronnen naar een dataplatform binnen een eigen omgeving is ook mogelijk. Axians denkt hierin graag met je mee.

Wil je met jouw kindercentra - op basis van Data & Analytics - slimmer en efficiënter werken? Met Kids Analytics heb je weinig technische kennis, middelen en/of capaciteit nodig om de stap te maken naar datagedreven werken. We vertellen je er graag meer over. Plan een kennismaking en/of demo of schrijf je in voor het webinar.

Persoonlijke kennismaking / demoof Webinar
Webinar: Kids Analytics op 10 juni a.s. om 10.00 uurMet Kids Analytics maakt Axians datagedreven werken eenvoudig toegankelijk voor alle kindercentra. In één uur nemen wij jou mee in het proces, de functionaliteiten en de rapportages & dashboards van de slimme BI-tool. Ook delen andere kindercentra hun ervaringen met Kids Analytics. Ben jij erbij? Schrijf je dan snel in. Aanmelden