Neem contact op
Bel mij terug

SQL Server 2016 RC1: customize uw rapportage portaal in SSRS

Geschreven door Erwin de Kreuk In mijn vorige blog over SQL Server 2016 ben ik dieper ingegaan op de mogelijkheden van de Release Candidate (RC) 0 versie. In de blog gaf ik aan dat dit waarschijnlijk één van de laatste preview versies van SQL Server 2016 zou zijn. Nog geen 11 dagen later verscheen een nieuwe preview versie, de RC1. In deze nieuwe preview versie zijn wederom veel wijzigingen doorgevoerd in SQL Server Reporting Services (SSRS). Hieruit blijkt opnieuw dat Microsoft niet stil zit en hoog inzet op SQL Server 2016. In deze blog laat ik zien hoe je in SSRS het rapportage portaal volledig naar wens kan aanpassen.
Lees meer

De eindeloze mogelijkheden van SQL Server 2016 Release Candidate (RC) 0

Geschreven door Erwin de Kreuk Donderdag 10 maart 2016 vond het Data Driven event in New York plaats. Op dit event is uitgebreid stilgestaan bij SQL Server 2016. Begin maart is door Microsoft namelijk SQL Server 2016 Release Candidate (RC) 0 voor de buitenwereld beschikbaar gesteld. Met de release van SQL Server 2016 RC 0 kunnen we al kennismaken met een zo goed als definitieve versie van SQL Server 2016. Wat kunnen we allemaal verwachten in SQL Server 2016? In deze blog ga ik kort in op de Release Candidate versie van SQL Server 2016 en deel ik met jullie mijn eerste bevindingen.
Lees meer

Zelfbediening met Microsoft BI

Geschreven door Youri Menlibar Microsoft zet met Microsoft Power BI zwaar in op Self-Service Business Intelligence. Hoe zet je Microsoft Power BI in als Self-Service BI oplossing met behoud van verschillende niveaus van autonomie? In deze blog gaan we dieper in op Microsoft Power BI en bespreken we aan de hand van het concept van een self-service restaurant de mogelijkheden om binnen de self-service filosofie – waarin je iedereen zo vrij en zelfstandig mogelijk wil laten - te werken met verschillende niveaus van autonomie.
Lees meer