Neem contact op
Bel mij terug

Axians DIA: meer dan een ETL generator

Geschreven door Youri Menlibar Als BI consultant ben ik sinds enige tijd betrokken bij een traject waarbij een geheel nieuw datawarehouse wordt neergezet met een Data Vault als System-of-Facts. Axians DIA (Data Integration Accelerator) is hierbij de spin in het web en wordt ingezet omdat er in de tool met Data Vault objecten gemodelleerd kan worden. In deze blog geef ik mijn ervaringen met Axians DIA weer en maak ik duidelijk dat Axians DIA meer is dan een standaard ETL generator.
Lees meer

Datawarehouse als fundament voor een toekomstvaste informatiearchitectuur

Geschreven door Arno Hordijk Voor organisaties is informatie uitgegroeid tot een onmisbare asset in de besluitvorming. Een effectieve en doelgerichte informatiearchitectuur vereist inzicht in en controle over alle datastromen; van bronsysteem tot rapportage. Deze blog richt zich op de belangrijkste veranderingen op het gebied van datawarehousing en we geven handvatten om te komen tot een toekomstvaste informatiearchitectuur.
Lees meer

Datamigratie; niet meer dan een DWH proces met afwijkend datamodel!

Geschreven door Gerrie van den Berg Vrijwel elke organisatie krijgt in zijn bestaan te maken met een datamigratie. De belangrijkste uitdaging is om data uit de reeds bestaande applicatie te krijgen en te verplaatsen naar de nieuwe applicatie. In mijn rol als BI consultant heb ik verschillende datamigratie projecten meegemaakt. In deze blog ga ik mijn belangrijkste ervaringen rondom datamigraties met jullie delen, ook wil ik toelichten waarom wij als BI experts hier vaak bij betrokken worden.
Lees meer