De 1,5-meter-school en de impact op het IT-landschap

25-06-2020 | Artikel

Problemen in het onderwijs die al langer spelen worden groter door de coronacrisis. Zo worden de kansenongelijkheid en het lerarentekort nijpender. Welke impact heeft de 1,5-metersamenleving op het onderwijs? En welke technologiekansen kun jij benutten om relevant te blijven als onderwijsinstelling? In dit blog bieden we jou meer inspiratie

Lees meer

Welke 5 gevaren kent de IT-afdeling in de zorgsector sinds het coronavirus?

16-06-2020 | Artikel

Sinds het coronavirus ontstaat er een gigantische toename in een specifieke zorgvraag, waardoor het zorgaanbod ook verlegd en vergroot moet worden. Het faciliteren van de zorgvraag vraagt om veranderingen. Meer dan de helft van alle consulten worden op afstand uitgevoerd. E-consulting en thuiswerken is nu echt een must. Met welke veranderingen moet de IT-afdeling nog meer rekening houden sinds het coronavirus?

Lees meer

Multiservice netwerken en MPLS: welke meerwaarde kunnen ze bieden?

30-05-2017 | Geschreven door Rudy Bril

Er is een snel toenemende vraag naar breedbandige verbindingen. En die term ‘breedbandig’ is ook nog eens aan inflatie onderhevig. Wat nog niet zo gek lang geleden een paar Mbit ADSL was, moet in de ogen van steeds meer gebruikers nu 50 Mbit of meer zijn om ‘breedbandig’ te mogen heten. Hiervoor zijn glasvezelverbindingen nodig.

Lees meer

WiFi Location Based Services: haal meer uit je draadloze netwerk!

22-02-2017 | Geschreven door Marco Schalkx

Hoe gebruik je het draadloos netwerk om de bezetting van ruimtes in een gebouw te bepalen? Lone Rooftop en Axians laten zien hoe een Facilitair Manager dankzij deze informatie de schoonmaak van het gebouw beter kan plannen, roostermakers van universiteiten een betere planning van collegezalen maken en medewerkers makkelijk een vrije flexplek in het gebouw vinden.

Lees meer
1 2 3 ...