Big Data in retail: heilige graal of hype?

19-01-2018 | Geschreven door René Postma

Is Big Data de heilige graal voor ondernemingen om alles over de klant te weten te komen? Of is niet meer dan een hype die wel over zal waaien? Om daar een antwoord op te kunnen geven heeft u meer nodig, bijvoorbeeld kennis over wat Big Data nou eigenlijk is en wat u ermee kunt.

Lees meer

GDPR positief: haal meer waarde uit uw data

08-03-2017 | Geschreven door Jan-Hein Mols

Tijdens gesprekken met diverse organisaties in de laatste maanden merk ik dat er om uiteenlopende redenen nog weinig activiteiten worden ondernomen in de richting van GDPR. Dit snap ik wel, het lijkt ook nog ver weg, maar mijn observatie is dat dit ook veelal te maken heeft met de onduidelijkheid over de exacte impact van deze wet op de organisatie. Daarom is het vaak lastig is om een goed vertrekpunt te bepalen voor het implementeren van deze wet.

Mijn advies: begin bij de basis!

Lees meer

IoT, wat moet ik ermee?

04-10-2016 | Geschreven door Lex Pijnenburg

IoT, oftewel het Internet of Things is één van de buzzwords op het moment. IoT zal ook gaan zorgen voor de 4e industriële revolutie. Maar het ontsluiten van data vanuit apparaten en daar iets nuttigs mee doen is op zich niet nieuw. Zeker niet in de maakindustrie. Denk aan allerlei sensoren en PLC’s welke data ontvangen en versturen en waarmee machines aangestuurd worden en productiegegevens ontsloten. Wat is dan de extra dimensie van IoT? En wat kunnen we hier binnen de maakindustrie mee? En waar te beginnen?

Lees meer