Jeroen Bosch Ziekenhuis verhoogt gebruik van bedrijfskritisch wifinetwerk

Eind 2010 is de nieuwbouw opgeleverd van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De eerste plannen voor de netwerkinfrastructuur zijn gemaakt in een periode waarin wifi vooral nog werd gezien als ‘nice to have’.

Toegang tot het EPD via wifinetwerk

In goed overleg met Axians investeerde het ziekenhuis in een toekomstvaste all-IP netwerkinfrastructuur die zowel bedraad als draadloos wordt aangeboden. Direct bij de oplevering was het gebruik van het draadloze netwerk al veel intensiever dan men voorzag: telefonie (voice over wifi), het verpleegoproepsysteem, berichtenverkeer en brandalarmen werden allemaal over wifi afgehandeld. Later werd het netwerk ook gebruikt voor toegang tot het EPD en andere data.JBZ

Gebruikers merken niets van storing

Het draadloze netwerk is daarmee een cruciale productiefactor geworden dat geen moment mag uitvallen. Daarom koos het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor een wifinetwerk met self healing-principe: zodra een access point uitvalt nemen de andere access points het direct over, waardoor gebruikers niets van de storing merken. Hierdoor blijft de beschikbaarheid te allen tijde gegarandeerd.