Volledig in controle van aanvraag tot betaling

Wanneer het gaat om het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen, is het inkopen van goederen en diensten een proces dat bij veel organisaties niet de hoogste prioriteit krijgt. Zonde, want dit veelal ongestructureerde proces van aanvragen, goedkeuren, inkopen en betalen leent zich uitstekend om snel winst te behalen. Waarom zou je bijvoorbeeld uren inzetten om inkomende facturen te controleren? Als het proces aan de voorkant namelijk strak en goed is ingeregeld, is dat helemaal niet meer nodig!

Dat is waarom Axians Xtended P2P heeft ontwikkeld. Deze Procure to Pay oplossing ondersteunt de gehele cyclus van aanvraag tot betaling, allemaal binnen Exact Synergy. Voorkom budgetoverschrijdingen en houd continu overzicht over verplichten en betalingen. Zo betaal je niet meer dan afgesproken en zorg je voor een eenvoudig autorisatieproces waardoor kosten altijd goedgekeurd zijn.

Factuurmatching met Robotic Accounting

Onderdeel van Xtended P2P is Scan Sys ImageCapture for Invoices. Deze intelligente scan- en herkensoftware maakt je digitale en papieren facturen eenvoudig onderdeel van het Procure to Pay proces. Je bepaalt zelf welke afwijkingen acceptabel zijn, waarna zaken automatisch worden gematcht en geboekt, zonder dat hier mankracht aan te pas komt. Op deze manier is beoordelen en corrigeren dus alleen nog nodig bij facturen met grote afwijkingen. Meer facturen boeken in minder tijd; het is mogelijk met Xtended P2P.

 

Voordelen Xtended P2P

✓  Snelheid 
De geïntegreerde procesflow van onze Procure to Pay oplossing zorgt dat betrokkenen automatisch geïnformeerd worden om de juiste actie te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een aanvraag goedkeuren, een bestelling plaatsen of een levering accorderen.

✓  Bespaar kosten 
Met Xtended P2P match je gemakkelijk inkoopfacturen met afgesloten inkoopcontracten. Door bestellingen, ontvangstbonnen en inkoopfacturen te vergelijken, ontdek je snel prijsverschillen. Zo bespaar je op zowel directe inkoopkosten als proceskosten.

✓ Grip en controle
Altijd inzichtelijk waar aanvragen, bestellingen of leveringen zich in het proces bevinden. Budgethouders hebben continu inzicht in beschikbare budgetruimte en krijgen inzicht in de inkoopfactuur.

✓  Factuurmatching
De geautomatiseerde verwerking van inkoopfacturen matcht de aanvragen, bestellingen en het ontvangst van de goederen. Matcht dit? Dan wordt deze direct betaalbaar gesteld!

Plug & Play: heldere en snelle software implementatie

Wij snappen dat je niet zit te wachten op lange, onzekere software implementaties waar telkens het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Daarom maakt onze Procure to Pay oplossing onderdeel uit van onze Plug & Play aanpak. Plug & Play staat voor heldere en snelle software implementaties. Zo weet je precies welke functionaliteit je aanschaft, tegen welke prijs. De doorlooptijd van de implementatie is kort zodat de impact op de dagelijkse bedrijfsvoering minimaal is.

Procure to Pay oplossing | Snelle implementatie