VINCI Energies, onderdeel van VINCI Group, omvat merken als Omexom, Citeos, Actemium en Axians. Het bedrijf helpt klanten om de uitdagingen van digitale transformatie en energietransitie aan te gaan. De activiteiten van VINCI Energies zijn breed. In de bouwsector zorgt het bedrijf voor de van verwarming en veiligheid van gebouwen. In de maakindustrie helpt VINCI Energies fabrieken om productiever te worden door middel van automatisering en robotica, en in de transportsector zet de organisatie energie, communicatie en technische hulpmiddelen in om infrastructuren te laten werken. De groep heeft 77.000 medewerkers, 1800 business units in 50 landen en een omzet van 12  miljard euro.

De snelheid waarmee de industrie vandaag de dag verandert, vereist een snelle opvolging van de uitrol van oplossingen en diensten, niet op de laatste plaats binnen de eigen digitale transformatie van het bedrijf. Het verkorten van de tijd van ontwerp tot implementatie en het verminderen van de complexiteit is bedrijfskritisch.

Eén digitaal platform

Florian Cazeres is de SAP Technology Manager bij VINCI Energies en beheert technische projecten rond SAP voor de VINCI groep. “Ik richt me op het leveren van innovatie voor de gebruikers”, legt hij uit. Met meer dan 32.000 gebruikers en 10 miljard euro op het platform, “bevindt de ERP zich in het hart van de strategie van de Groep. Er zijn grote investeringen gedaan te zorgen dat het een uniform en uniek kernmodel is”. VINCI wilde migreren naar SAP S/4 HANA om te helpen bij de strategische wereldwijde digitale transformatie: “Ons doel is om de kracht van robuuste informatie op één enkel digitaal platform te benutten, daarom zijn we gemigreerd naar S/4 HANA. Gold Client van Qlik (Attunity) heeft een grote rol gespeeld in het succes van dit S/4 HANA project.”

Lees het hele referentieartikel in deze leaflet. Klik op de afbeelding om te openen/downloaden.