VINCI Energies Nederland groeit en daarmee de informatie en informatiestromen tussen de diverse applicaties. Om toekomstbestendig te zijn voor de groeiende hoeveelheden data door overnames van bedrijven investeert VINCI Energies Nederland in de nieuwste containerplatformtechnologie.

Vanuit het perspectief van corporate governance, financieel beheer en bedrijfsinzichten is het cruciaal om snel en betrouwbaar inzicht te krijgen in de gegevens van de overgenomen bedrijven. Als je kijkt naar operational excellence kunnen sommige overgenomen bedrijven echter voor specifieke toepassingen beter hun lokale systemen behouden. Daarom moeten de lokale systemen van die bedrijven efficiënt en veilig worden gekoppeld aan het centrale ERPsysteem van VINCI Energies via een datahub. De gegevensuitwisseling binnen deze datahub van VINCI Energies Nederland moet voldoen aan hoge normen. Alle financiële transacties voor alle 23 bedrijven worden immers op deze oplossing uitgevoerd. Bovendien moet het mogelijk zijn dat VINCI Energies Nederland nieuwe applicaties snel in gebruik kan nemen. In totaal verbindt de datahub oplossing 33 applicaties door middel van meer dan 100 intercompany mediations.

Private preview Azure Red Hat OpenShift

Momenteel werkt Axians aan de nieuwe datahub voor VINCI Energies Nederland. Deze wordt gedeployd op de nieuwste versie van het containerplatform Azure Red Hat OpenShift (ARO). De eerste stap naar het creëren van deze datahub op ARO betekende dat alle huidige op IBM WebSphere gebaseerde ESB-mediations, interfaces, data integriteit en aanvullende functies moesten worden gemigreerd naar Red Hat Fuse Integration Services. Axians was één van de selecte groep partners wereldwijd die door Microsoft was geselecteerd om de nieuwste versie van ARO al te testen en bekijken voordat deze beschikbaar kwam. Deze enterprise ready open source technologie maakt het mogelijk om snel applicaties te bouwen en in gebruik te nemen. Het implementeren van nieuwe applicaties gaat sneller, efficiënter en veiliger zonder zorgen over de onderliggende infrastructuur. Dat de applicaties in containers worden ondergebracht, zorgt er onder andere voor dat het flexibel en snel op (en af ) te schalen is. De samenwerking met Microsoft Azure maakt het containerplatform cloud native, maar niet cloud-afhankelijk: workloads kunnen on-premise draaien maar net zo makkelijk in de cloud van Amazon, Google of Azure.

Krachtig containerplatform

“Samen met Axians, dat één van onze business units is, hebben we naar alternatieven voor de huidige ESB-oplossing gekeken”, zegt Jan Govert Kemps, IT-director bij VINCI Energies Nederland. “Hun advies was over te stappen naar Red Hat Fuse Integration Services op ARO. Red Hat OpenShift is een krachtig containerplatform dat applicaties onafhankelijk van elkaar in containers laat

Wij hanteren al enige jaren een cloud first strategie en maken daarbij onder andere gebruik van Azure

Jan Govert Kemps

VINCI Energies NL

draaien. Elke container kun je flexibel op- en afschalen. Bovendien biedt ARO meer dan tien jaar support, terwijl de ondersteuning van de huidige oplossing eindig is. Dat geeft een beter toekomstperspectief en daarmee een betere business case. Wij hanteren al enige jaren een cloud first strategie en maken daarbij onder andere gebruik van Azure. Die combinatie is niet alleen uniek, maar ook nieuw.”

Go-live

De overstap naar ARO is logisch, maar ook spannend. Axians is volop aan het testen en werkt aan oplossingen van technische vraagstukken die zich bij deze nieuwe technologie voordoen. Kemps: “Het gaat nu snel. De interface ombouw is grotendeels klaar en binnenkort gaan we functioneel testen. De go-live datum komt in zicht!’’

VINCI Energies Nederland: datahub op Azure Red HatOpenShift

Lees hier de volledige referentiecase!

Contact

Heb je een vraag? Wil je met ons van gedachten wisselen? Heb je behoefte aan onafhankelijke experts die je concrete adviezen geven voor jouw specifieke situatie? Aarzel niet en neem contact met ons op!