TRIP Advocaten Notarissen is al meer dan acht decennia met ruim 80 talentvolle en ambitieuze advocaten en notarissen een begrip in Noord-Nederland. Dagelijks helpen de specialisten van TRIP opdrachtgevers vooruit. Kennisdeling en kwaliteit leveren zijn de belangrijkste speerpunten van TRIP. Een stabiele ICT-omgeving is dan ook een vereiste. In 2022 kiest TRIP al 13 jaar voor Axians!

 

‘’Als juridische dienstverlener heb je tegenwoordig op alle vlakken ICT nodig. Juridische bronnen zijn digitaal en de communicatie verloopt veelal via e-mail. Als één kernonderdeel van ICT niet werkt, dan ligt het werk direct stil. Dit leidt tot werkzaamheden die later ingehaald moeten worden. Elke storing geeft veel druk. Een ongestoorde ICT-omgeving is voor ons een randvoorwaarde’’. – Geert Jan Veldthuis, Manager Finance & ICT & Annemieke Flokstra, Functioneel Applicatiebeheerder – TRIP Advocaten Notarissen.

Axians voegt waarde toe 

‘’Wij zochten een ICT-partner die qua omvang bij TRIP past, dichtbij onze vestigingen zit en een supportteam heeft, waar wij rechtstreeks mee kunnen schakelen. Axians voldoet aan deze criteria en heeft de tijd genomen om onze organisatie en ICT-omgeving goed te leren kennen. Verder is het voor ons cruciaal, dat wij bij spoedgevallen altijd iemand rechtstreeks kunnen benaderen. Axians helpt ons op verschillende vlakken, zo levert zij gebruikersondersteuning, regelt de techniek, beheert alles aan de serverkant en zorgt voor het inrichten van werkplekken. In de loop der jaren heeft Axians enkele malen migraties voor ons uitgevoerd’’.

‘’Voorafgaand aan een migratie is het cruciaal om vertrouwen te hebben en toekomstperspectief te zien in de samenwerking. Tijdens een migratie krijg je namelijk altijd wel met hobbels te maken. Het is teamwerk en het is belangrijk dat je met elkaar overweg kan om een migratie succesvol af te ronden. Tijdens de laatste migratie, in 2021, leverde Axians een goed team waarmee wij goed hebben samengewerkt.”

Geert Jan Veldthuis

Manager Finance en ICT

”In juni 2021 vond de migratie naar de Axians cloudomgeving plaats. De migratie mocht de werkzaamheden niet verstoren, daarom vonden veel werkzaamheden in het weekend plaats. Het migratieteam bestond uit medewerkers van TRIP, Axians en enkele cruciale softwareleveranciers. Het hele team heeft zich tijdens deze migratie voor 200% ingezet om de migratie tot een succes te maken. Er werd snel geschakeld tussen de partijen. Tijdens het gehele migratieproject hadden wij één projectleider vanuit Axians. Deze zorgde niet alleen voor een goede coördinatie en planning, maar was ook goed op de hoogte van de technische aspecten van de werkzaamheden” vertelt Annemieke.

Een prettige omgeving die wordt geprofessionaliseerd

”Hoewel de nieuwe omgeving verder geoptimaliseerd gaat worden, vinden wij de omgeving over het geheel genomen prettig werken. Je logt in en je hebt je eigen werkblad overal. Ook met je privé laptop kun je inloggen en dan hou je de security van de TRIP-omgeving. Dit vinden wij belangrijk; een goede databeveiliging is in onze branche cruciaal. Deze migratie was een aanzet om de werkplekken opnieuw in te richten. Dit kan betekenen dat Citrix uitgefaseerd zal worden en dat alles rechtstreeks op de laptop of desktop uitgevoerd wordt. We zijn nog niet begonnen aan deze optimalisatie-fase, dit staat nog op de wensenlijst’’. – Aldus Geert Jan Veldthuis -Manager Finance & ICT en Annemieke Flokstra – Functioneel Applicatiebeheerder