Thetford is global marktleider op het gebied van sanitaire voorzieningen voor de camper- en caravanmarkt. Ze zijn actief in 65 landen, met meer dan 1500 medewerkers. Het Europees hoofdkantoor is net als het distributiecentrum gevestigd in Etten-leur.

Digitalisering omarmen

In het verleden had Thetford een on-premises IT-omgeving. Hierdoor konden ze niet voldoende reageren op snelle veranderingen die de gebruikers wel verwachtten. Dankzij de huidige Azure-omgeving kan het globaal uitrollen van server-omgevingen op een snellere en efficiëntere manier. Ook gebeurt het uitrollen van endpoints nu op een veel makkelijkere manier in Intune.

Innovatiemogelijkheden dankzij Microsoft Cloud dienstverlening

‘’De cloud dienstverlening van Microsoft heeft als hoofdpunt gebracht dat we op een veel efficiëntere manier kunnen samenwerken. Het delen van bestanden en resources is op deze manier een stuk efficiënter. Het huidige platform waar wij op zitten biedt innovatiemogelijkheden. Zo zijn Microsoft Fabric en ook de nieuwe Copilot zeker voor Thetford bereikbaar.’’ – Ger Peeters, IT-manager Thetford

Uniformiteit wereldwijd

‘’We hebben één set-up voor al onze werkplekken over heel de wereld. En dat doen we door middel van de Modern Workplace van Microsoft. Het standaardiseren van de Modern Workplace zorgt ervoor dat de uitrol altijd hetzelfde blijft. Dit is een enorm voordeel voor een klein IT-department die Thetford heeft. We kunnen nu veel betere support geven aan onze eindgebruikers.’’ – Ger Peeters, IT-manager Thetford.

Stabiliteit en flexibiliteit: klaar voor de toekomst 

‘’Innovatie staat centraal bij Thetford, hierdoor is de IT-omgeving flexibel en schaalbaar. Met het resultaat dat zij ook veranderingen op het gebied van security eenvoudig kunnen omarmen. Verder is het makkelijk om aanpassingen door te voeren in de gestandaardiseerde Azure en Intune omgeving.  Daarnaast kunnen nieuwe ontwikkelingen eenvoudig  geïmplementeerd worden. ‘’ – Evander Ypey – Werkplekspecialist Axians