Samen les krijgen, op hetzelfde moment en van dezelfde docent, terwijl je klasgenoot zich 8000 km verderop bevindt. Door het concept ‘Classroom of the Future’ wordt met de nieuwste digitale technieken een unieke live online leeromgeving gecreëerd tussen ROC Mondriaan en Scholengemeenschap Bonaire. Het doel? Ervoor zorgen dat Bonaire toegang krijgt tot kennis die voorheen niet op het eiland beschikbaar was.

Hendrik Visser, Senior Clientmanager Axians: “Om de afstand te kunnen overbruggen hebben wij een ontwerp mogen maken voor de technologieën. Dit is volledig nieuwe technologie, want voor de oude technologie was 8000 km simpelweg een te grote afstand. In samenwerking met Cisco hebben we daar vervolgens de juiste spullen bij gezocht. Ik hoop dat dit oplevert dat de jeugd hierdoor op Bonaire kan blijven en dat ze gewoon hier hun werk kunnen doen.”

Betrokkenen aan het woord 

In onderstaande video komen daarnaast onder andere Sebastiaan Bliemert (Directeur School voor ICT ROC Mondriaan), Rik Bleeker (CSR Manager Europe North Cisco), studenten en Erwin Gosepa, docent ICT aan het MBO Bonaire, aan het woord. De laatst genoemde vertelt dat dit voor hem als docent een hele goede bijdrage is wat betreft het lesgeven en dat er voor de studenten nu eindelijk een andere opzet is om les te krijgen.

Meer informatie?

Meer weten over de mogelijkheden voor de educatieve sector? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!