Ilya Nijsters, Manager Laboratorium Plalloy over I-Make: “Plalloy MTD B.V. registreert de testresultaten van producten via een speciaal ontwikkelde webapplicatie, waarbij direct het verloop van de verschillende meetwaardes en de status inzichtelijk is. In één oogopslag is voor onze medewerkers van het lab duidelijk hoe het uiteindelijke meetrapport voor de klant eruit komt te zien. Plalloy bespaart hiermee veel tijd en verhoogt de service graad richting onze klanten.”

Geavanceerde kwaliteitscontrole

Plalloy MTD B.V. is actief in de kunststofverwerking en produceert kunststof korrels in de door de klant gewenste kleur. Deze producten worden gebruikt in bijvoorbeeld thermoforming processen. Veel klanten besteden de complete productie uit aan Plalloy. Een belangrijk deelproces is de kwaliteitscontrole van de producten, waarbij met moderne apparatuur allerlei metingen worden verricht en geregistreerd, met als uiteindelijk resultaat een meetrapport.

Even snel een meetrapport maken was niet mogelijk

Meetresultaten werden in het verleden vastgelegd in een tabel op het scherm. In dit scherm kon alleen data ingegeven worden en had de lab medewerker weinig inzicht in het verloop van de verschillende metingen. Ilya Nijsters, Manager Laboratorium, vertelt: “We waren genoodzaakt om het Cognos meetrapport te printen, pas dan werd duidelijk welke metingen exact afgedrukt werden, wat de verschillende waarden waren en hoe het verloop was. Vaak bleek dat er nog waardes aangevuld of gecorrigeerd moesten worden. Het opzoeken en corrigeren van deze gegevens was een tijdrovende bezigheid. Even snel een meetrapport voor een klant maken was er niet bij!

Webapplicatie met grafische componenten

Gezien de stijging van het aantal rapporten en de daarbij behorende te registreren metingen werd het proces onbeheersbaar en te tijdrovend”, vervolgt Ilya. “Er was behoefte aan een sterke vereenvoudiging van het proces, waarbij voor onze medewerkers direct het eindresultaat zichtbaar zou zijn. Foutieve invoer moest direct gecorrigeerd kunnen worden, zodat we niet achteraf de foutieve gegevens weer terug moeten zoeken. Deze vraag hebben we neergelegd bij onze automatiseringspartner, Axians. Zij adviseerden ons een web based applicatie met grafische componenten. Na een relatief korte doorlooptijd is de applicatie opgeleverd en in gebruik genomen.”

Aanzienlijke tijdwinst en verhoogde servicegraad

De applicatie die is ontwikkeld geeft een duidelijker inzicht dankzij de visuele verbeteringen. Afhankelijk van het door de klant gewenste rapport worden de daarvoor relevante gegevens getoond. De gebruiker kan de meetwaarden ingeven, waarbij door middel van kleurgebruik direct inzichtelijk is of de waarde binnen de gegeven specificaties valt. Een zeer belangrijk onderdeel is de grafiek die wordt weergegeven: het verloop van de metingen wordt getoond. Mogelijk foutieve waarden vallen op die manier veel beter op. Tot slot werkt de webapplicatie heel intuïtief.

Ilya: “De resultaten overtreffen onze verwachtingen. We zien direct het eindresultaat en weten dus dat het meetrapport hetzelfde resultaat geeft. Eventuele fouten vallen direct op en kunnen meteen gecorrigeerd worden. Iedereen op de afdeling is super enthousiast, we realiseren een aanzienlijke tijdwinst en we kunnen de klant beter van dienst zijn!”

Met de realisatie van deze webapplicatie moderniseert Plalloy haar systemen en is voorbereid op toekomstige groei.

Efficiënter meten en registreren van kwaliteit

Jack van Engelen, Managing Director bij Plalloy MTB B.V., vertelt over de app die Axians I-Make in samenwerking met Plalloy ontwikkeld heeft voor de registratie van testresultaten: “Het proces van het meten en registreren van de kwaliteit van onze producten is dankzij deze app efficiënter en betrouwbaarder.”

Voordelen van de registratie app

  • Vermindering van schrijf, type en rekenwerk
  • Kans op fouten geminimaliseerd
  • Verbeterde traceability van metingen
  • Eenvoudiger en sneller inwerken van nieuwe medewerkers
  • Professionele uitstraling naar klanten

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van I-Make ERP-software? Neem dan gerust contact met ons op via info.bs.nl@axians.com of bel ons op 088 – 988 90 86. We helpen je graag!