Voor het Nova College, een grote mbo-instelling met diverse locaties in Noord-Holland, heeft Axians in de afgelopen jaren meerdere netwerk- en securitydiensten geïmplementeerd. Een van de recente beveiligsoplossingen waar de onderwijsinstelling in samenwerking met Axians voor heeft gekozen, is het verhogen van de beveiliging van de endpoints door deze te voorzien van een SentinelOne EDR-agent.

“De keuze voor SentinelOne als onze beveiligingsoplossing was eigenlijk redelijk eenvoudig: wij wilden graag software hebben die de intelligentie had om een werkstation of een laptop te scannen en zelfstandig te bepalen of programma’s goedaardig of kwaadaardig zijn. Hierdoor hebben mensen de vrijheid om zelf programma’s te installeren, maar krijgen ze wel de beveiliging die nodig is.”

Rob van Bruggen

Manager Informatievoorziening

Het Nova College biedt zijn 1500 werknemers veel vrijheid, ook op het gebied van devices. Dat vereist echter ook gepaste maatregelen op het gebied van beveiliging. Rob van Bruggen, Manager Informatievoorziening bij het Nova College: “We hadden een endpoint security-oplossing die was gebaseerd op standaard signatures. Dat wilden we niet meer, want een dergelijke beveiliging betekent dat je altijd achter de feiten aanloopt. We waren dus op zoek naar een manier om de endpoints beter te beveiligen.”

Beveiligingscheck dichtbij de endpoint

De onderwijsinstelling zocht een beveiligingsoplossing die kijkt naar gedrag in plaats van naar standaard lijsten en signatures. Een ander belangrijk criterium was dat de beveiligingscheck zo dicht mogelijk bij de endpoint plaatsvindt. Van Bruggen: “Tijdens de coronapandemie werkten veel collega’s thuis. Zij waren dus niet verbonden met het netwerk. Ik wil dat een device zelfstandig opereert en risico’s detecteert. Er moeten geen mensen aan te pas komen om bepaalde threats tegen te houden.”

Het Nova College koos uiteindelijk voor SentinelOne omdat de oplossing voldeed aan alle criteria. Van Bruggen: “Naast inzicht in alle threats, kunnen we met SentinelOne ook in de gaten houden welke software op de devices staat. Zien we dat mensen verkeerde programma’s willen installeren, dan kunnen we nu ingrijpen en alternatieven aanbieden. SentinelOne ontzorgt daarnaast het Nova College doordat threats automatisch worden tegengehouden. Het IT-team hoeft zich hier niet meer actief mee bezig te houden, waardoor ze meer tijd hebben voor andere, proactieve werkzaamheden.”

Contact

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via communicatie.cs.nl@axians.com. We helpen je graag verder!