Landstede is een grote onderwijsinstelling voor zowel mbo-studenten als vo-leerlingen. Het beschikt over 44 locaties en zo’n 30.000 actieve gebruikers. De onderwijsinstelling moest dringend de ICT-omgeving vernieuwen. Enerzijds om digitaal werken te faciliteren en anderzijds om attractief onderwijs te geven.

Zij beschikken nu over Network as a Service (NaaS) in combinatie met Security-as-a-Service (SaaS) en de Internet of Things-oplossing EduAnywhere. Dit is gerealiseerd in samenwerking met ICT-partner Axians.

Met nieuwe technologieën kan je attractief onderwijs geven. Studenten moeten toegang krijgen tot onze omgeving en digitale leermaterialen”, vertelt Jacco Heikoop, Hoofd ICT en informatiemanagement bij Landstede. “Daar is een betrouwbare omgeving voor nodig. Iedereen moet kunnen inloggen en de juiste rechten hebben. De stabiliteit moet er zijn, zowel thuis als hier op school.”

Network as a Service

Als onderwijsinstelling wil Landstede een ICT-omgeving die stabiel is. Voor nu en in de toekomst. Network as a Service (NaaS) stelt ze in staat om hoge kwaliteit te leveren. “We kunnen ons bezighouden met het werkveld. We hebben een aparte groep binnen de dienst ICT die zich specifiek met de docenten bezighoudt om hen gebruik te laten maken van digitale leermiddelen”, vertelt Jacco Heikoop, Hoofd ICT en informatiemanagement bij Landstede. “Dat was een paar jaar geleden niet denkbaar. Toen waren we alleen maar bezig met alles up-to-date houden en kijken of het Wi-Fi wel werkt.

Benieuwd waarom Landstede voor NaaS koos en wat het oplevert? Bekijk onderstaande video:

Innovatie

Axians heeft het ICT-netwerk van onderwijsinstelling Landstede vervangen. Alle locaties zijn uitgerust met accesspoints. In de eerste plaats zijn die nodig voor een Wi-Fi-verbinding, maar het maakt ook Internet of Things (IoT) mogelijk. “Daarmee kunnen we een leefbaardere omgeving krijgen en het gebouw goed inrichten op de wensen van de student en de docent”, legt Jacco Heikoop, Hoofd ICT en informatiemanagement bij Landstede, uit.

Wil jij net als Heikoop je gebouwbeheersystemen en het klimaat binnen jouw onderwijsinstelling optimaliseren? Leer meer over onze IoT-oplossing EduAnywhere via onderstaande video:

Security

Eén van de grootste bedreigingen voor onderwijsinstelling Landstede is beveiliging. “Het hacken is hot. Iedereen wordt ongeveer gek van gehackt te worden”, zegt Jacco Heikoop, Hoofd ICT en informatiemanagement bij Landstede. Hij wil dat de ICT-omgeving veilig is en blijft. Dat hebben ze bereikt met Security as a Service (SaaS) van Axians. “Het grootste voordeel van SaaS is dat we simpelweg tijd hebben gekregen voor andere dingen.”

Heikoop vertelt in deze video wat de ICT-afdeling met die extra tijd doet: