Hordijk Verpakkingen is één van de grootste thermovorm producenten voor de food sector. Innovatie en verduurzaming zitten in het DNA van Hordijk, dat blijkt ook uit de Rethink Award die ze onlangs hebben gewonnen. Voor deze award zijn twee innovatieve projecten ingestuurd, namelijk het maken van voedselverpakkingen met plastic afkomstig uit de zee en het maken van verpakkingen met plastic gefilterd uit huisafval.

Samenwerking tussen Axians en Hordijk

Als partner van Hordijk levert Axians een bijdrage aan innovatie, Tijmen Enzlin, Business process & intelligence manager bij Hordijk: “Ik denk dat we binnen Hordijk altijd wel de grenzen opzoeken wat er mogelijk is met software. Axians heeft daar een belangrijke rol in, ze denken mee met mogelijkheden en innovaties. Microsoft Power Apps is daar een goed voorbeeld van. Dat is namelijk een innovatie die erg aan het groeien is.”

Een aantal jaar geleden is het hele ERP-systeem van Hordijk vernieuwd. Het I-Make ERP-systeem is op maat gemaakt zodat het naadloos past bij de processen van Hordijk. Naast de standaard software zijn er nog een aantal applicaties gemaakt die passen bij de processen van Hordijk, zoals de Shop Floor applicatie.

Hordijk

Tijmen: “Met de komst van Shop Floor besparen we veel tijd op de werkvloer. Daarvoor was de ploegleider een half uur tot een uur bezig met het printen van alle etiketten. Deze etiketten gingen dan naar verschillende machines en werden verdeeld onder de medewerkers. Bij de volgende ploeg begon dat proces weer opnieuw. Met Shop Floor kan een medewerker een etiket uitprinten als hij klaar is met een pallet. Hierdoor heeft een medewerker geen set met verschillende etiketten, maar gewoon één set die hij uitprint. Dit levert niet alleen veel meer tijd op maar ook worden er minder fouten gemaakt bij het aanbrengen van etiketten.”

 

 

Zelf aan de slag

Een voordeel van het Microsoft Power Platform is dat je zelf aan de slag kunt. Je hoeft niet voor iedere aanpassing contact op te nemen met een developer. Na de implementatie van Shop Floor is Tijmen aan de slag gegaan met een CRM-module, zodat de medewerkers nog meer zicht hebben op contacten en kansen. Op hoger niveau is er contact geweest met Axians collega’s en op detail niveau is de app zelfstandig ontwikkeld.

Naast contact over het ontwikkelen van apps vertelt Tijmen over de samenwerking met consultants van Axians: “Het is voor mij een erg positieve ervaring om een consultant zoals Lex erbij te hebben. Hij heeft veel ervaring in de branche en het is een fijne sparringpartner om nieuwe ideeën uit te werken. Het is een sparringpartner die ook nee durft te zeggen als iets hem niet verstandig lijkt. Dat is voor ons heel waardevol. ”

Axians als partner

Tijmen: “De meerwaarde van Axians als partner zit met name in de kennis en de borging daarvan. De consultants hebben niet alleen kennis over de systemen maar ook over onze organisatie. Axians heeft daarnaast veel kennis van verschillende klanten, als ik bijvoorbeeld een issue voorleg aan een consultant krijg ik diverse best practices terug als antwoord.”

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van I-Make ERP-software? Neem dan gerust contact met ons op via info.bs.nl@axians.com of bel ons op 088 – 988 90 86. We helpen je graag!