Gebr. van Liere, verpakker & exporteur van uien, heeft een enorme efficiencyslag ondergaan dankzij Microsoft Dynamics NAV. Directeur Piet van Liere: “Waar we in het verleden veel werkten met Excel en papier, liggen nu alle inkoop-, verkoop- en transportdata vast in één systeem.

Piet van Liere vervolgt: “In het verleden werkten we met enkel een boekhoudsysteem, aangevuld met veel Excelsheets. Onze doelstelling was om onze bedrijfsvoering meer inzichtelijk te maken, om zo de productiviteit te verhogen en daarmee te profiteren van de kostenbesparingen. Functionaliteit en ervaring in onze markt speelden een belangrijke rol bij onze partnerkeuze. Axians spreekt de taal van onze branche en levert met de NAV add-on I-Fresh een softwareoplossing die de volledige breedte van onze activiteiten ondersteunt.

Nauwkeuriger inkopen

Onze organisatie is met de komst van Dynamics NAV flink geautomatiseerd. Dit heeft ertoe geleid dat we een stuk sneller werken en de kans op fouten minimaal is. Bijvoorbeeld met betrekking tot onze inkoop: de berekening van tarra (verschil tussen bruto en netto door afval) is volledig digitaal. Dit gebeurde voorheen handmatig, op papier. Nu is de berekening nauwkeuriger en de historie overzichtelijker. Ook de afspraken uit inkoopcontracten met onze leveranciers zijn vastgelegd in NAV. Vanuit hier kunnen direct afroepen worden gedaan. Dit alles heeft ons een enorme tijdwinst opgeleverd.

Inzichtelijk verkoopproces

Doordat de prijscalculatie nu direct is gekoppeld aan onze orderregistratie komen we eenvoudiger tot een goede verkoopprijs, waarin alle kostencomponenten zijn meegenomen. De orderbevestiging wordt direct per mail verstuurd naar de klant en transporteur, evenals de facturen. CMR’s (vervoersdocumenten) en certificaten van oorsprong kunnen meteen aan de hand van de zending uit het systeem worden afgedrukt. Dit komt ten goede aan de traceability van de partij. Dit is erg belangrijk tegenwoordig, aangezien steeds vaker aangetoond dient te worden waar producten vandaan komen. Deze gegevens zijn nu altijd goed en snel inzichtelijk.

Schaalbaar en flexibel

Het nieuwe ERP-systeem zorgt voor het sneller functioneren van onze dagelijkse processen. We beschikken nu over een schaalbaar en flexibel platform. En doordat we zeer beperkt gebruik maken van maatwerk, kunnen we in de toekomst eenvoudig upgraden naar de nieuwste versie.”

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van I-Fresh ERP-software? Neem dan gerust contact met ons op via info.bs.nl@axians.com of bel ons op 088 – 988 90 85. We helpen je graag!