Serene rust straalt over Begraafplaats & Crematorium Westerveld, één van de gedenkparken van de Facultatieve waar nabestaanden afscheid nemen van hun dierbaren. Rondom een uitvaart speelt technologie een steeds grotere rol. Veel plechtigheden worden via camera’s gestreamd om nabestaanden die fysiek niet aanwezig kunnen zijn toch ónline de mogelijkheid te bieden. Mede dáárom is betrouwbare ICT belangrijk in de uitvaartbranche.

Opgericht in 1874 exploiteert de Facultatieve al sinds de bouw van het eerste crematorium in Nederland (Westerveld in 1913) crematoria. Inmiddels maken meerdere crematoria en begraafplaatsen deel uit van de groep. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en Zwitserland. Op technisch gebied zijn zij wereldwijd marktleider in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van crematieovens, filter- en verbrandingsinstallaties. Naast innovatieve technologieën voor crematoria heeft de Facultatieve een communicatiebureau en ontwikkelt het uitvaartsoftware.

De Facultatieve  heeft een duidelijke groeistrategie. Dit vereist een goede en schaalbare ICT infrastructuur. Het is voor de Facultatieve Groep dan ook belangrijk om de complexiteit te verminderen, het gebruikersgemak van de werknemers te verhogen terwijl de veiligheid en continuïteit worden gewaarborgd. Om deze doelen te bereiken heeft de Facultatieve er voor gekozen om het ontwerp, implementatie en beheer van de gehele ICT infrastructuur onder te brengen bij Axians. Axians levert een volledig managed service gebaseerd op Microsoft Azure Cloud inclusief het beheer van een volledig moderne Microsoft werkplek.

“De Microsoft technologieën zijn gebundeld in onze managed werkplekdienst. In deze dienst wordt de omgeving volgens onze beveiligingsstandaarden en werkprocessen beheerd. Dit levert een veilige werkomgeving en biedt voorspelbare kosten”, zegt Tony Moco, Cloud Consultant van Axians.

Het belang van werken in de Cloud

Axians biedt met het moderne werkplek concept in combinatie met Microsoft Azure een middel om standaardisatie en schaalbaarheid te bieden die de groeistrategie van de Facultatieve ondersteunt. Het bieden van goede technologie is maar één stuk van de puzzel. De flexibiliteit van de medewerkers van Axians in het ondersteunen van de migratie naar de cloud is volgens René Jansen, General Manager van Facultatieve Divisie Crematoria & Begraafplaatsen, een van de voornaamste redenen om te kiezen voor Axians.

“De managed werkplek dienst van Axians biedt ons de mogelijkheid om overal en veilig te kunnen werken. De Office 365 oplossing maakt het makkelijk om onderling te communiceren, ook met vestigingen in het buitenland.” René Jansen vindt het verder van belang dat er grip is op de ICT omgeving zodat wildgroei aan applicaties wordt voorkomen. “Standaardisatie is de basis om onze groei ambities te kunnen ondersteunen.”

De samenwerking met Axians

De samenwerking is volgens René Jansen begonnen met een goed plan vanuit Axians. “Er was noodzaak om direct te kunnen schakelen en Axians deed dat direct. Er werd een oplossing geboden met een toekomstbeeld voor een migratie naar de Cloud.“

Vanuit Axians is een klantenteam opgesteld die de samenwerking met de Facultatieve aangaat. Dit team van medewerkers is betrokken bij migratie én gedurende het beheer van de omgeving. Door deze manier van werken zijn er minder overdrachtsmomenten en wordt de communicatie vereenvoudigd. René Jansen: “Het gaf direct vertrouwen dat het zo serieus opgepakt werd en dat er niets aan het toeval wordt overgelaten. Axians neemt direct contact op als zaken anders zijn dan in eerste instantie verwacht en nemen ons mee in het nieuwe plan en de nieuwe planning die er gemaakt is. Dat is gewoon heel prettig.“

“Het gaf meteen vertrouwen dat het zo serieus opgepakt werd en dat er niets aan het toeval wordt overgelaten.”

René Jansen

General Manager van Facultatieve Divisie Crematoria & Begraafplaatsen

De toekomst

Het toevoegen van nieuwe locaties in de beheerdienst van Axians staat gepland. In de opzet die door Axians is gemaakt is dat heel eenvoudig. De oplossing van Axians is schaalbaar en biedt mogelijkheden om veilig met elkaar samen te werken. Daarnaast zal in coproductie met Axians een innovatieplan gemaakt worden en blijft Axians ons in de digitale transformatie adviseren.

“Een betrokken partner maakt het eenvoudig om dit soort projecten te realiseren. ”

René Jansen

General Manager van Facultatieve Divisie Crematoria & Begraafplaatsen

Contact | Onbegrensd werken

Waarmee kunnen wij je helpen?

Stappen zetten naar een toekomstbestendig IT-landschap? Neem dan contact op via onderstaand formulier.