Credit management is een essentieel onderdeel binnen de bedrijfsvoering. Het heeft als doel om kredietrisico’s te beperken en het werkkapitaal te optimaliseren zonder afbreuk te doen aan de klanttevredenheid. Vooral die klanttevredenheid bewaken is belangrijk. Kort samengevat, credit management is het managen van inkomende geldstromen op een verantwoorde manier. Cannock helpt organisaties met hun credit management, en wij helpen Cannock om dat middels IT zo efficiënt en klantvriendelijk mogelijk te doen.

Business need

Van credit management naar credit experience

Al sinds 1991 ondersteunt Cannock organisaties bij hun credit management. Hun missie: voorop blijven lopen op het gebied van credit management dankzij kennis, data en inlevingsvermogen.

De komende jaren wil Cannock samen met hun opdrachtgevers de stap maken van credit management naar credit experience door het benutten van ieder contactmoment in het betaalproces om zo klantrelaties te versterken. Een prachtige ambitie die alleen gerealiseerd kan worden door het juist inzetten van IT.

Vooroplopen in dienstverlening en techniek

Cannock zet in op vooruitstrevende oplossingen en is niet bang om buiten de gebaande paden te treden. Maar! Om voorop te kunnen lopen moet het bedrijf beschikken over de juiste tools, technieken en mensen.

Precies dit is de reden dat Cannock ons heeft benaderd! Ze zochten een organisatie die kan helpen de bestaande software te optimaliseren, nieuwe tools te ontwikkelen en medewerkers op te leiden tot low-code developer.

Zo blijft Cannock vooroplopen binnen de markt van credit experience. En dat is niet onopgemerkt gebleven! Cannock bedient grote klanten als BasicFit en de Nederlandse overheid.

Cannock banner over klantbeleving

De oplossingen voor Cannock

Binnen onze samenwerking hebben we al een aantal projecten afgerond, waaronder de optimalisatie van een aantal portalen. Momenteel zijn we volop bezig met het opleiden van twee werknemers en het ontwikkelen van een nieuw opdrachtgeversportaal. Daarnaast kijken we alvast gezamenlijk naar eventuele toekomstige projecten, zodat Cannock haar ambities op het gebied van credit experience waar kan maken. Procesoptimalisatie, klanttevredenheid en het opleiden van personeel staat centraal binnen al deze projecten.

Optimaliseren van de bestaande Mendix portalen

Cannock had al een aantal portalen laten ontwikkelen door een andere Mendix partner. Echter viel het onderhoud van deze portalen tegen, wat de doorontwikkeling van hun applicaties in de weg zat. Zonde, want dat is juist de kracht van low-code!

Al snel zagen onze low-code experts hoe dit opgelost kon worden. Er was veel gebruik gemaakt van custom Java code, waardoor de kracht van het low-code platform niet ten volste werd benut. Onze specialisten hebben deze codes omgezet in Mendix componenten, zodat er weer volop doorontwikkeld kon worden!

Mobielvriendelijk maken van de bestaande portalen

Na het omzetten van alle custom code gingen we gelijk aan de slag om de huidige portalen mobielvriendelijk te maken. Een lang gekoesterde wens van Cannock. En ook nog eens een wens die snel te realiseren was nu we eenmaal alle custom code hadden omgezet, waardoor klanten van Cannock nu overal en altijd gebruik kunnen maken van de debiteuren en opdrachtgevers portalen.

Ontwikkelen van het opdrachtgevers outsourcing portaal

Naast het doorontwikkelen van de bestaande portalen zijn we ook gestart met het ontwikkelen van een nieuw portaal. Eén waarbinnen ondernemingen hun facturatie- en debiteurenbeheer kunnen uitbesteden. Het portaal ondersteunt organisaties op alle mogelijke manieren, neemt het werk uit handen en zorgt voor oplossingen die werken met onder andere: multichannel debiteurenbeheer, e-facturatie en scorecards.

Opleiden van low-code developers

Elk bedrijf een IT-bedrijf, dat is waar Axians voor staat. Wij geloven erin dat elk bedrijf dat voorop wil lopen in zijn of haar markt moet investeren in hun IT en personeel. Low-code speelt daarbij een belangrijke rol. Voor Cannock leiden we op dit moment twee werknemers op: Freek Reijers en Machiel Scholten!

“Axians is voor mij de ideale prettige en veilige leeromgeving om Mendix compleet eigen te maken. Inspirerende mensen met een fijne sociale werkcultuur: dat is waar ik energie van krijg!”

Machiel Scholten

Deze twee heren krijgen een opleidingstraject van zes maanden waar zij onder begeleiding de kneepjes van Mendix en applicatieontwikkeling leren. En dat gaat ze al goed af. Lekker bezig mannen!

Hoe werkt het low-code opleidingstraject?

De eerste twee maanden staan in het teken van opleiden. Ze leren alles over het Mendix platform, de best practices in low-code development, de impact van bepaalde ontwerpkeuzes en het opzetten van een solide datamodel. Dit gebeurt aan de hand van een trainer met jaren Mendix ervaring.

“Axians heeft mij laten inzien dat het ontwikkelen van een applicatie niet ingewikkeld hoeft te zijn!”

Freek Reijers

Na de eerste twee maanden werken de trainees, onder begeleiding van onze specialisten, aan de doorontwikkeling van Cannock haar portalen. Zo zijn de medewerkers na zes maanden klaar om zelfstandig aan de slag te gaan met de doorontwikkelen van alle bedrijfsapplicaties binnen Cannock.

Onze technologie

Cannock maakte al gebruik van het low-code platform Mendix voor haar applicaties en met deze techniek zijn wij vanzelfsprekend verdergegaan. Mendix is een model-driven low-code platform en stelt bedrijven in staat om sneller door te ontwikkelen en daarmee de digitale transformatie van bedrijven tot een realiteit te maken.

Wat is Mendix?

Wanneer je aan het programmeren van applicaties denkt, zie je waarschijnlijk het beeld van zwarte schermen met fluoriserende code voor je. Slimme techneuten die door middel van code ingenieuze software maken. Maar er bestaat ook een andere vorm van applicatieontwikkeling: low-code development. Hierbij wordt een applicatie ontwikkeld door middel van een grafische interface (GUI). Je kan het zien als een softwarepakket, net als Photoshop, die een gebruiker in staat stelt om een applicatie te ontwikkelen met behulp van blokkenschema’s en het slepen van elementen naar een canvas.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van data driven development bij Axians? Neem gerust contact op met een van onze experts door te mailen naar bob.vanderpanne@axians.com of bel ons op 0172 – 785 464. We helpen je graag!