BUD Holland, importeur van exotische fruit & groenten, kiest voor een vernieuwing van hun ERP-systeem. Stefan van Uffelen, Financieel Directeur: “Met het zicht op de toekomst is vernieuwing noodzakelijk. Wij groeien en dus onze techniek ook, met I-Fresh.”

Maatwerk belemmert bij vernieuwing

Stefan vervolgt: “Zo’n 15 jaar geleden alweer is er, specifiek voor ons bedrijf, veel maatwerk software ontwikkeld. Hier werken we nog steeds naar volle tevredenheid mee, maar het belemmert ons bij verdere innovatie.

Er komt jaarlijks een vernieuwde versie van onze ERP-oplossing (Microsoft Dynamics NAV) uit, maar het huidige maatwerk beperkt ons om eenvoudig te upgraden en gebruik te maken van de nieuwste functionaliteiten. Door nu eenmalig deze stap te zetten hebben we een stabiele basis om de komende 5 à 10 jaar met minimale aanpassingen toch volledig up-to-date te blijven.”

I-Fresh bevat rijke functionaliteiten voor de AGF-branche

BUD Holland kiest hierbij voor I-Fresh, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central. “I-Fresh bevat allemaal standaard functionaliteiten voor de AGF branche, zoals import- en export van partijenkwaliteitscontroleemballageafrekeningencommissie verkopen en transportdocumenten. Wij hebben een zeer breed assortiment, werken met verse producten en hebben te maken met een zeer snelle doorlooptijd.

Het hele proces in I-Fresh is zo ingericht dat onze producten zo snel mogelijk en op de juiste temperatuur in het schap terecht komen. Ook levert I-Fresh ons betere en snellere informatievoorziening op. We kunnen zelf eenvoudig en snel BI rapporten samenstellen en onze KPI’s monitoren.

Klantwensen opgenomen in standaard oplossing

Je ziet dat standaard oplossingen voor de AGF verder zijn ontwikkeld, met veel completere functionaliteiten voor de branche. Er is heel goed geluisterd naar de wensen van klanten in onze branche en deze zijn in standaard oplossingen opgenomen. Hierdoor is het laten bouwen van maatwerk software vrijwel niet meer nodig. Een ander voordeel van deze moderne ERP-oplossing is de integratie met Outlook, Excel, Word en SharePoint, maar ook het gebruik van de software op je iPad of mobiele telefoon.

Niet over één nacht ijs

Onze ERP-oplossing is ontzettend belangrijk voor ons bedrijf, dus voordat we gingen starten aan dit project zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Samen met onze ICT partner Axians hebben we een blauwdruk gemaakt, met hierin onze wensen en eisen. We hebben kritisch gekeken: voldoet de geboden oplossing hier aan? Op basis van deze gedegen project aanpak, in combinatie met een betrouwbare ICT partner met veel branche kennis, hebben wij het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking.”