Acta Marine is een rederij met meer dan 30 schepen. Al sinds 1970 opereert zij als familiebedrijf. Wereldwijd ondersteunt Acta Marine klanten bij diverse maritieme projecten, waaronder de offshore-wind en de groene transitie op zee. Een goedwerkende IT-omgeving is zowel op kantoor als op de schepen van belang.

De uitdaging: IT-continuïteit op zee en aan wal 

‘’Acta Marine heeft op kantoor en op zee twee uiteenlopende IT omgevingen. Het bedienen van beide omgevingen is gecompliceerd. Voordat wij met Axians gingen samenwerken hadden wij dagelijks met deze uitdaging te maken. Nu biedt Axians ons de continuïteit aan wal, zodat wij ons kunnen concentreren op waar we goed in zijn’’. Vince van den Belt,  Manager IT – Acta Marine.

De oplossing:

‘’Acta Marine beschikt over een eigen IT-afdeling welke gefocust is op de schepen. Axians staat als partner naast Acta Marine en faciliteert de kantoorautomatisering. De oplossing die Axians voor Acta Marine heeft bedacht is gebaseerd op Microsoft technologie en bestaat uit: Windows 10, Office 365 en Azure services.

De drie bovenstaande Microsoft technologieën zijn samengevat in onze managed werkplekdienst.
Naast de dienstverlening staat de service centraal. Wij vinden het belangrijk dat we de klant snel kunnen helpen, door en door kennen én kunnen voorzien van de juiste adviezen. Daarom werken we met expert teams. Deze expert teams bedienen een beperkt aantal klanten’’. – Willem Malda, Lead Consultant – Axians.

Het resultaat:

‘’De oplossing van Axians biedt ons een vast aanspreekpunt, ongeacht waar wij ons in de wereld bevinden. De samenwerking met Axians en de korte communicatielijnen voelen echt als een verlenging van onze eigen organisatie.’’ Vince van den Belt, Manager IT – Acta Marine.