Axians en VAIBS kondigen een samenwerking aan op het vlak van video Artificial Intelligence (AI)-technologie. Dit stelt klanten in staat om videobeelden makkelijk om te zetten in bruikbare data en acties.

Axians en VAIBS kondigen een samenwerking aan op het vlak van video Artificial Intelligence (AI)-technologie. Dit stelt klanten in staat om videobeelden makkelijk om te zetten in bruikbare data en acties. Via de samenwerking kunnen Nederlandse organisaties op een laagdrempelige manier de kracht van AI te ervaren en benutten om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren.

VAIBS is een vooruitstrevend bedrijf dat organisaties wereldwijd helpt om informatie uit videobeelden om te zetten in bruikbare data. Dit kan vervolgens gebruikt worden voor andere doeleinden, zoals besluitvorming. Het bedrijf voegt kunstmatige intelligentie toe aan (bestaande) camera’s om deze slim te maken. De oplossing Vaidio kan personen, voertuigen, patronen, dieren of objecten herkennen en meldingen uitsturen. Denk hierbij aan het opmerken van brand en rook, inbraakdetectie, het bijhouden van het aantal mensen in een gebouw of valdetectie in de zorg.

De Nederlandse ICT-dienstverlener Axians helpt klanten bij het gehele proces van hun ICT-projecten. Het ontwikkelt onder meer ICT-oplossingen, zoals maatwerkapplicaties, en levert de bijbehorende dienstverlening. Via het partnerschap met VAIBS voegt Axians geavanceerde video AI-technologieën toe aan het uitgebreide ICT-serviceportfolio. VAIBS krijgt hierdoor toegang tot een nieuwe klantenkring om hun oplossing aan te bieden.

Perfecte match

‘Wij willen graag de nieuwste technologische ontwikkelingen naar onze klanten brengen en deze vertalen naar concrete, zakelijke voordelen’, vertelt Bart Evers, business unit manager bij Axians. ‘De oplossing van VAIBS is een mooie aanvulling op ons product- en dienstenaanbod. Door de integratie met platforms zoals Mendix en Microsoft bevestigen we onze belofte om de meest veelzijdige ICT-leverancier van Nederland te zijn.’

Axians en VAIBS zijn al jarenlang bekenden van elkaar. Dit partnerschap is het bewijs van vertrouwen en een gezamenlijke inzet voor innovatie. ‘Ons partnerschap gaat niet alleen over technologie, maar vooral over wat we voor organisaties kunnen betekenen’, voegt Kasper van Kekem, commercieel directeur van VAIBS, toe. ‘Axians beschikt over veel klanten waar al camera’s in de gebouwen en terreinen aanwezig zijn. Gezamenlijk kunnen we met behulp van Video AI Analytics deze camera’s intelligent maken. Hierdoor krijgen we toegang tot data, die we kunnen combineren met andere data voor analyses en rapportages. Hiermee kunnen we de bedrijfsprocessen optimaliseren en echt toegevoegde waarde bieden.’


Over Axians

Axians, onderdeel van VINCI Energies, ondersteunt private bedrijven, publieke organisaties, overheidsinstanties, operators en serviceproviders bij het gehele proces van hun ICT-projecten. Hiervoor biedt de ICT-dienstverlener met een breed portfolio aan oplossingen: softwareoplossingen, datacenters en cloud diensten, digitale werkplekken, netwerkinfrastructuren, cybersecurity en oplossingen voor samenwerken en communiceren. Deze oplossingen vormen de drijvende kracht achter de digitale transformatie van een organisatie.

Over VAIBS

VAIBS is een vooruitstrevend bedrijf uit Nederland dat organisaties helpt om informatie uit videobeelden om te zetten in bruikbare data. Door IP-camera’s te verrijken met Video AI Analytics maakt VAIBS Artificial Intelligence toegankelijk en bruikbaar voor een breed publiek.