Axians en Van Schie zijn voor de door hen ontwikkelde Inspectie App genomineerd voor een Computable Award in de categorie MKB-project.

ICT-dienstverlener Axians en Van Schie zijn genomineerd voor een Computable Award in de categorie MKB-project. De nominatie is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen beide organisaties voor de ontwikkeling van de Inspectie App. Deze is ontwikkeld via het low-code ontwikkelplatform van Mendix. Met deze app is het schade-inspectieproces bij Van Schie aanzienlijk vereenvoudigd en versneld.

Van Schie, al meer dan zestig jaar actief in de grond-, weg- en waterbouwsector, biedt diverse diensten aan, waaronder funderingstechnieken, milieuactiviteiten en de verhuur van pontons en bruggen. Daarnaast verhuren ze verschillende soorten kranen en vrachtwagens voor licht en zwaar transport.

Het schade-inspectieproces bij Van Schie was voorheen complex en tijdrovend. In samenwerking met Axians is de Inspectie App ontwikkeld. Medewerkers van Van Schie gebruiken deze app om schade-inspecties uit te voeren bij de retourontvangst van verhuurde producten, om te bepalen of er schade is ontstaan. De app registreert alle relevante informatie per verhuurorder, waaronder klantgegevens, een overzicht van de gehuurde artikelen en informatie over eerdere schade-inspecties. Hierdoor kan Van Schie met slechts enkele klikken een rapport per klant genereren, waarin duidelijk wordt of er schade is veroorzaakt. Dit zorgt voor meer transparantie en beter klantcontact.

Digitale ambities

Jasper Kop, Product Owner bij Van Schie, benadrukt de digitale ambities van het bedrijf: “Van Schie streeft ernaar om papierwerk op de werkvloer te elimineren. We investeren dan ook flink in ICT. Met behulp van applicaties zoals de Inspectie App willen we traditionele processen digitaliseren en optimaliseren. De nominatie voor de Computable Award is een erkenning voor ons werk om deze ambitie te verwezenlijken.”

Bart Evers, Business Unit Manager bij Axians, voegt hieraan toe: “Bij Axians streven we ernaar om klanten te helpen hun bedrijfsprocessen te verbeteren en te transformeren met behulp van technologie. Deze nominatie is een bevestiging van ons vermogen om innovatieve oplossingen te bieden die daadwerkelijk waarde toevoegen voor eindgebruikers. Het is een mooie erkenning voor onze langdurige samenwerking om de processen bij Van Schie te digitaliseren en efficiënter te maken.”

Stemmen

Computable heeft de Inspectie App genomineerd in de categorie MKB-project. De ICT-vaktitel bepaalt de winnaar op basis een juryoordeel in combinatie met publieksstemmen. Help jij ons mee om de award te bemachtigen? Stemmen kan tot en met donderdag 5 oktober via deze stemmodule. Op 30 oktober 2023 maakt Computable de winnaars bekend in Utrecht.