Koning & Hartman Telecom wordt Axians. Deze rebranding gaat alleen over het Telecom portfolio; het Industrie portfolio en de Belgische organisatie blijven opereren onder de naam Koning & Hartman. De rebranding naar Axians leidt tot een nog sterkere netwerkorganisatie.

Koning & Hartman Telecom gaat per 1 januari verder als Axianshet ICT merk van VINCI Energies. Met de telecommunicatie expertise en ervaring die nu wordt toegevoegd aan het portfolio van Axians gaat dit direct een meerwaarde geven in de oplossingen welke Axians haar klanten kan bieden op het gebied van connectiviteit als onderdeel van de digitale transformatie. 

Het merk Axians groeit met deze samenvoeging naar zo’n 1.350 medewerkers in Nederland.  Deze rebranding van het Telecom portfolio van Koning & Hartman resulteert in een verbreding en versterking van het totale aanbod van diensten waarbij met name de convergentie tussen telecommunicatie en IT technologieën zorgt voor een aanbod van end-to-end connectiviteit. Vooral in de segmenten zorg, industrie, logistiek en transport, overheid en service providers.  

Tevens is er een technologische uitbreiding op o.a. private LTE, private 5G, DAS en Portofonie welke de komende jaren volledig in diensten worden omgezet aansluitend op Networking, Cloud, IoT, Unified Communications en de dienstverlening van Axians rondom data, analytics en applicaties.  

Rob van Kaathoven, Managing Director, VINCI Energies; “De hoogwaardige dienstverlening van Koning & Hartman Telecom versterkt het Axians portfolio in een totaal aanbod van connectiviteit, met name in een missie kritische omgevingen zoals het C2000 netwerk (o.a. brandweer, ambulance, politie) waarin communicatie letterlijk van levensbelang is. 5G zal op dezelfde lijn een enorme ontwikkeling geven waarin de betrouwbaarheid in communicatie tussen mensen en machines met zowel voice als data van enorm belang gaat zijn; daar zijn we goed op voorbereid! 

De historie van Koning & Hartman gaat meer dan 120 jaar terug. Via de installatie van meet- en regelsystemen en later systemen en services voor datacommunicatie, werd Koning & Hartman toonaangevend in telecom, industrie, technische automatisering en infrastructuur. De organisatie is gespecialiseerd in het leveren van slimme, betrouwbare en duurzame oplossingen, zoals Smart Industry & Factory Automation, Industrial Solutions, Mission Critical Communication, Wireless Connectivity en Dealing & Control in de Benelux. 

Deze rebranding gaat alleen over het Telecom portfolio; het Industrie portfolio en de Belgische organisatie blijven opereren onder de naam Koning & Hartman. 
Bart Selten, Director, Koning & Hartman; We zijn al jaren de nummer één partner in missie kritische communicatie met een uniek, hoogwaardige service organisatie. Denk daarbij aan onze field- en managed services waarbij wij onze klanten, zoals T-Mobile, het beste netwerk van Nederland kunnen bieden. De convergentie van telecommunicatie en ICT is tevens een feit; het is voor ons daarom een  logische stap om onze dienstverlening onder de vlag van Axians voort te zetten vanuit een integraal portfolio rondom connectiviteit. 

De rebranding van Koning & Hartman naar Axians, leidt tot een nog sterkere netwerkorganisatie. Een organisatie met een hoge mate van autonomie en ondernemerschap waarin samenwerken, gebruik maken van elkaars expertise en de ‘human touch’ hoog in het vaandel staan. Een breder portfolio betekent dan ook dat we nog vaker ‘Ja’ kunnen zeggen tegen uitdagende projecten en voldoende slagkracht ontwikkelen om klanten te ondersteunen met hun verdere digitalisering.