Met de vernieuwing van het racecircuit is ook de veiligheid op en rond de baan de afgelopen jaren flink gemoderniseerd. Axians zorgt voor de veiligheid van de coureurs en bezoekers van CM.com Circuit Zandvoort.

Wie zorgt er voor de veiligheid van de coureurs en bezoekers van CM.com Circuit Zandvoort? Met de vernieuwing van het racecircuit is ook de veiligheid op en rond de baan de afgelopen jaren flink gemoderniseerd. Onder andere met zeer betrouwbare radiocommunicatie tussen diverse medewerkers op en rond de baan zoals Marshalls, medisch personeel, brandweer en racecontrol. Niet alleen fysieke maatregelen, maar ook goede communicatie zijn essentieel voor de veiligheid van evenementen op CM.com Circuit Zandvoort, zoals de Formule 1. De belangrijke radiocommunicatieoplossing is daarom gerealiseerd door Axians, de Nederlandse expert in missie-kritische communicatieoplossingen. Hun specialisten vernieuwden enkele jaren geleden het totale radiocommunicatiesysteem om de veiligheid op en rond het circuit zo goed mogelijk te kunnen garanderen voor gebruikers en medewerkers van het circuit.

Netwerk met eigen frequenties

De kern van het systeem bestaat uit een redundante radio-oplossing, waarvoor een (privaat) netwerk met eigen frequenties is opgezet. Dit nieuwe systeem zorgt voor verbeterde dekking, capaciteit en een betere gesprekskwaliteit tussen medewerkers. Dat is bijvoorbeeld essentieel in het geval van een ongeval of andere calamiteiten.

Axians zorgde voor de complete oplossing van ontwerp en realisatie tot en met het aanvragen van eigen radiofrequenties. En uiteraard met alle bijbehorende service en support. Naast de reguliere 24/7 support zijn er bij grote evenementen ook engineers op locatie aanwezig.

Alles in één hand

CM.com Circuit Zandvoort koos voor Axians als partner voor de radiocommunicatie vanwege hun specialisme op het gebied van missie-kritische communicatieoplossingen. “Doordat deze partner alles kan verzorgen, van advies tot het uitvoeren van metingen en aanvragen van frequenties, konden ze voor ons de best passende oplossing realiseren”, zegt Erik Weijers (Chief Sporting Officer) van CM.com Circuit Zandvoort. “Zo hebben we ook op dit gebied belangrijke high-end verbeteringen gerealiseerd. Zo weten we zeker dat de veiligheid ook op dit gebied optimaal gewaarborgd is.”