Ontdek de interessante hoogtepunten van het CiscoLive-evenement 2023 in Las Vegas. Tijdens dit prestigieuze evenement werden baanbrekende aankondigingen gedaan op het gebied van Security, AI en Duurzaamheid. Met inspirerende sprekers zoals Chuck Robbins, Liz Centoni, Jonathan Davidson en Jeetu Patel, werden de belangrijkste focusgebieden van Cisco belicht, samen met innovatieve productlanceringen en visies op de toekomst van IT. Lees verder om te ontdekken hoe Axians en Cisco de weg banen naar een geavanceerdere en veiligere digitale wereld.

Samenvatting belangrijkste aankondigingen:

Aankondigingen en Productlanceringen Datacenter en Networking portfolio

 • Cisco Networking Cloud: geavanceerde beheerconsole voor het beheer van het hele netwerkportfolio
  • Rebranding van DNA Center naar Catalyst center
  • Platform navigator voor uniforme toegang tot verschillende beheerplatformen
  • Inzicht in prestaties van Catalyst-switches via het Meraki-dashboard
  • SWIM-mogelijkheden beschikbaar vanuit het Meraki-dashboard
  • Duurzaamheidsrapportage in Nexus dashboard en advies over kostenoptimalisatie bij datacenterverplaatsingen
  • Meraki- en WebEx-devices worden automatisch ThousandEyes-agents voor wereldwijde monitoring
 • Fullstack Observability-platform (FSO): kosteninzicht, monitoring van digitale ervaringen en analyse van bedrijfsrisico’s
 • Open XDR-platform
 • Cisco Secure Access (SSE) lancering
 • Cisco Multicloud Defense voor zero-trust beveiliging over multi-cloudomgevingen
 • Vooraankondiging van Firewall 4200 met geavanceerde beveiligingsmogelijkheden

Aankondigingen en Productlanceringen Hybrid Work portfolio

 • Cinematic meetings voor gevarieerde camerahoeken
 • Meeting zones voor specifieke gebieden in video-meetings
 • Integratie van Apple Vision Pro voor meeslepende virtuele vergaderingen
 • Innovaties zoals “Catch me up,” “Conversation summaries,” “Agent answers” en automatisering van klanttrajecten met gegenereerde code
 • Unieke mogelijkheden en integraties van WebEx voor meeslepende samenwerkingservaring

Welkom op CiscoLive! “Security, AI en Duurzaamheid de belangrijkste focusgebieden van Cisco”

Cisco legde tijdens CiscoLive 2023 de nadruk op drie cruciale gebieden: Security, AI en Duurzaamheid. Chuck Robbins, CEO van Cisco, benadrukte in zijn toespraak de groeiende rol van AI en de impact ervan op de boardrooms van organisaties. AI wordt beschouwd als de “cloud op steroïden” en C-level executives zijn geïnteresseerd in de strategieën om AI optimaal te benutten. Daarnaast presenteerde Cisco zijn missie om alles veilig met elkaar te verbinden en zo de mogelijkheden van technologie te maximaliseren, met speciale aandacht voor de prioriteiten van organisaties, zoals het herontwerpen van applicaties, het stimuleren van hybride werken en het transformeren van infrastructuur.

Innovatieve Aankondigingen en Productlanceringen

Tijdens CiscoLive 2023 werden verschillende innovaties en nieuwe producten gepresenteerd die de IT-landschappen zullen veranderen. Cisco Networking Cloud, een geavanceerde beheerconsole waarmee het hele netwerkportfolio kan worden beheerd, werd enthousiast ontvangen door de deelnemers. Ook de introductie van het Fullstack Observability-platform (FSO), gebaseerd op MEL (Metrics, Events, Logs en Traces), trok veel aandacht. Dit platform biedt oplossingen voor kosteninzicht, monitoring van digitale ervaringen en analyse van bedrijfsrisico’s.

Daarnaast werden er opwindende aankondigingen gedaan op het gebied van beveiliging, zoals RSA met het open XDR-platform, de Secure Firewall 4200 en Cisco Secure Access (SSE). Cisco Multicloud Defense werd geïntroduceerd als een oplossing voor het bieden van zero-trust beveiliging over multi-cloudomgevingen. Bovendien werd er een vooraankondiging gedaan van de Firewall 4200, die nog meer geavanceerde beveiligingsmogelijkheden zal bieden.

Axians en Cisco: Vereenvoudigen van IT voor Digitale Succesverhalen

Axians en Cisco hebben tijdens het CiscoLive-evenement in Las Vegas een gezamenlijke missie om IT te vereenvoudigen en digitale bedrijfsresultaten te optimaliseren. Met het motto “Simplifying IT means, simplifying digital business outcomes” leggen ze de nadruk op het vereenvoudigen van de ervaring voor gebruikers, waarbij de focus ligt op eenvoud, veiligheid en voorspelbaarheid.

Een van de grootste uitdagingen waarmee organisaties vandaag de dag worden geconfronteerd, is de complexiteit van het beheren van connectiviteit. Vaak moeten mensen tientallen tools gebruiken om verschillende aspecten van hun netwerk te beheren, zoals de branch, de campus, het datacenter en het wide-area network. Axians en Cisco streven ernaar om deze operationele complexiteit te verminderen door een uniforme ervaring te bieden, van het apparaat tot de applicatie. Dit wordt bereikt door platformconsolidatie, waarbij technologieën, applicaties en netwerken naadloos samenwerken.

Een belangrijk initiatief dat de drive achter Cisco’s nieuwe visie van Cisco Network Cloud vormt, is het bieden van een consistente en geïntegreerde manier om end-to-end netwerkoperaties te automatiseren, problemen te analyseren en de gebruikerservaring te waarborgen. Cisco Network Cloud is een geïntegreerd platform dat zowel on-premise als cloudgebaseerde operationele modellen ondersteunt. Het stelt organisaties in staat om uniforme ervaringen te bieden en hun Cisco-netwerkproducten op één plek te beheren. Dit platform is vergelijkbaar met de eerder gelanceerde uniforme Cisco Security Cloud.

Met een bold statement benadrukt Cisco het belang van een cloud-first strategie, vooral met betrekking tot Meraki. Het streven is om integrale oplossingen te leveren in plaats van losse componenten, en dit wordt vereenvoudigd door vereenvoudigde afnamemodellen en licensing. Cisco introduceert ook de platform navigator, een single sign-on (SSO) oplossing geïntegreerd in het Meraki-dashboard. Dit biedt een uniforme toegang tot verschillende componenten, zoals compute, datacenter, IoT, Meraki, Spaces, ThousandEyes en Cisco Security Cloud.

Enkele opmerkelijke aankondigingen tijdens het evenement zijn onder andere de ThousandEyes vantage points, waarbij Meraki- en WebEx-devices automatisch ThousandEyes-agents worden. Dit zorgt voor wereldwijde monitoring vanuit verschillende klantomgevingen. Bovendien wordt Catalyst-switching geïntegreerd in Meraki, waardoor gebruikers inzicht krijgen in de prestaties van Catalyst-switches en SWIM-mogelijkheden beschikbaar worden vanuit het Meraki-dashboard.

De cruciale waarde van de Catalyst-merknaam en reputatie kwam ook naar voren in de gewaagde rebranding van Cisco’s vlaggenship platform voor software-defined networking genaamd DNA. Vanaf heden verandert de naam van het volledige DNA-portfolio, wat resulteert in nieuwe naamgevingen zoals het Catalyst-center.

De Nexus-dashboardintegratie biedt ook waardevolle functies, zoals duurzaamheidsrapportage en advies over kostenoptimalisatie bij het verplaatsen van datacenterlocaties. Deze integraties en functionaliteiten benadrukken de inzet van Axians en Cisco om IT te vereenvoudigen en organisaties te ondersteunen bij het behalen van hun digitale doelen.

Herdefinieer Werk: Creëer Meeslepende Ervaringen met Cisco WebEx

In het voortdurend veranderende landschap van hybride werken zijn organisaties op zoek naar manieren om meeslepende ervaringen te bieden die samenwerking en productiviteit bevorderen. Tijdens de keynote-sessie op dag 2 van het CiscoLive-evenement in Las Vegas ging Jeetu Patel in op het belang van gelijke kansen creëren en het benutten van AI om werkplekken opnieuw vorm te geven.

Jeetu Patel benadrukte vier belangrijke aspecten die bepalen of een organisatie daadwerkelijk een meeslepende ervaring biedt met AI. Deze aspecten omvatten audio-intelligentie, video-intelligentie, interpretatie van taal en analytics. Door gebruik te maken van deze mogelijkheden kunnen organisaties de manier waarop mensen verbinding maken, communiceren en samenwerken in een hybride werkomgeving verbeteren.

Om werkplekken echt opnieuw vorm te geven, introduceerde Cisco gespecialiseerde opstellingen voor verschillende soorten ruimtes. Of het nu gaat om een vergaderruimte, een jump room, een gedeelde kantoorruimte, een thuiskantoor, een gedeeld thuiskantoor of een andere locatie, Cisco streeft ernaar doelgerichte apparaten te leveren die geïntegreerd zijn met AI. Deze apparaten zijn ontworpen om de samenwerkingservaring te verbeteren en deze naadloos en meeslepend te maken.

Tijdens de keynote werden verschillende spannende innovaties aangekondigd. Een van die innovaties is “cinematic meetings” binnen Cisco WebEx. Jeetu Patel benadrukte hoe vergaderingen saai kunnen worden wanneer we de deelnemers constant vanuit dezelfde hoek bekijken. Geïnspireerd door de dynamische camerashots in films, hebben cinematic meetings tot doel de deelnemers betrokken en alert te houden door geautomatiseerd variaties in camerahoeken te introduceren.

Een andere aangekondigde innovatie is “meeting zones”, waarmee gebruikers specifieke gebieden binnen een fysieke ruimte kunnen instellen die worden vastgelegd en weergegeven in de video-meetings. Deze functie zorgt voor een inclusievere en interactievere vergaderervaring, ongeacht waar de deelnemers zich bevinden.

Daarnaast toonde Cisco de integratie van Apple Vision Pro, de hologrambril die Apple op 7 juni 2023 heeft aangekondigd. Deze integratie opent nieuwe mogelijkheden voor meeslepende en interactieve virtuele vergaderingen.

Als voortzetting van het thema van innovatie kondigde Cisco de integratie van Cisco Spaces en WebEx aan, evenals de integratie van Cisco ThousandEyes en WebEx. Deze integraties zijn bedoeld om workflows te stroomlijnen en de algehele samenwerkingservaring voor gebruikers te verbeteren.

Verder dan het herdefiniëren van de werkplek besprak Jeetu Patel het concept van meeslepend hybride werken en zelflerende contactcenters. Cisco onthulde verschillende innovaties op deze gebieden, waaronder “Catch me up”, “Conversation summaries”, “Agent answers” en de mogelijkheid om klanttrajecten te automatiseren met gegenereerde code. Deze innovaties maken gebruik van AI om de productiviteit te verbeteren, de klantervaring te verbeteren en medewerkers in hun functie te versterken.

Bij het afronden van de keynote benadrukte Jeetu Patel het belang van WebEx naast Microsoft Teams. Terwijl hij de aanwezigheid van andere samenwerkingsplatforms erkent, gelooft Cisco dat WebEx unieke mogelijkheden en integraties biedt die het een waardevolle keuze maken voor organisaties die op zoek zijn naar een meeslepende en geïntegreerde samenwerkingservaring.

Terwijl hybride werken de nieuwe norm wordt, positioneert de inzet van Cisco WebEx als een veelzijdig platform dat organisaties in staat stelt afstanden te overbruggen, samenwerking te bevorderen en productieve resultaten te behalen.

Neem contact op om verder te ontdekken hoe Axians en Cisco gezamenlijk de weg banen naar een geavanceerdere en veiligere digitale wereld. Samen streven ze naar het vereenvoudigen van IT en het creëren van meeslepende ervaringen voor gebruikers, waardoor organisaties kunnen gedijen in het tijdperk van hybride werken. Ontdek de innovaties, visies en strategieën die tijdens het CiscoLive-evenement 2023 zijn gepresenteerd en laat je inspireren om jouw organisatie naar nieuwe hoogten te brengen.

Heb je een vraag voor ons?