Tijdens het ‘Innovations To Success‘ klantevenement op 31 oktober, presenteerde Axians, in aanwezigheid van 750+ bezoekers en vooraanstaande IT-fabrikanten haar innovatieve AI for Operations (AIOps) -platform. Deze innovatieve toevoeging aan het Axians as a Service-aanbod is specifiek ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het verder vereenvoudigen van hun IT-management. 

Intelligente en dynamische IT-infrastructuren als sleutel tot succes 

Het AIOps-platform van Axians maakt gebruik van zelfontwikkelde AI, opslag en machine learning modellen. Deze innovaties integreren en versterken de software-defined en fullstack observability (ketenmonitoring) intelligentie van diverse toonaangevende IT-fabrikanten. Dit resulteert in een platform dat organisaties het gemak en volledige ketenoverzicht biedt waar ze naar op zoek zijn.  

Een stem uit de industrie

De opkomst van cloud, hyperconnectiviteit en automation drijft de complexiteit van IT-management voorbij de menselijke schaal. Met haar fullstack observability innovaties helpt Cisco deze complexiteit te verminderen. We zijn verheugd te zien hoe Axians met de combinatie van infrastructuur, service en AI-development teams de intelligentie van Cisco en andere fabrikanten heeft geïntegreerd in een AIOps-platform dat de som der delen overstijgt.

Sebastiaan de Haas

Country Lead Cloud Infrastructure & Software bij Cisco Nederland

Teamwork en development binnen Axians

Axians bevestigt met dit platform haar rol als innovatieve en veelzijdige as a serviceintegrator. Dankzij de samenwerking tussen haar meer dan 200 in Nederland gevestigde AI- en datascientists en 350 netwerk-, security- en hybride cloudspecialisten, is niet alleen de huidige versie van het platform tot stand gekomen, maar is ook toekomstige doorontwikkeling gewaarborgd.  

Microsoft en Axians: Better Together

Wat Axians onderscheidt, is hun brede en omvangrijke expertise op het gebied van maintenance, security en ontwikkeling. Hun vermogen om data, AI en IT-infrastructuren van Microsoft en onze partners te integreren, dient als een toonaangevend voorbeeld voor de Nederlandse markt.

Hermien Roebersen

Senior Director Global Partner Solutions bij Microsoft

Het op Microsoft Azure ontwikkelde platform biedt op tactisch en strategisch niveau steeds meer inzicht in essentiële aspecten zoals de werkelijke gebruikerservaring, risico’s op het gebied van continuïteit, energiebesparingen en een meer betekenisvol gebruik van licenties en abonnementen. Dergelijke nieuwe mogelijkheden stellen organisaties in staat om niet alleen hun operationele efficiëntie te verhogen, maar ook hun dienstverlening te verrijken en aan te passen aan de dynamische behoeften van hun gebruikers.

Klantenervaring in de schijnwerpers

Bij het Rijksmuseum is de IT-architectuur het strategische fundament van onze transformatie. Met de continue trendanalyse en AI-gedreven advisering van Axians, blijft de connectiviteit tussen onze medewerkers, bezoekers en hun applicaties optimaal ondersteund, wat onze ICT-afdeling meer ruimte geeft voor innovatie.

Rob Hendriks

IT Director bij het Rijksmuseum

Gebruiksvriendelijke oplossingen voor complexe IT-uitdagingen

Het Axians AIOpsplatform is in de kern ontworpen om organisaties te helpen de blinde vlekken in hun IT-infrastructuur te elimineren en de complexiteit die vaak gepaard gaat met het gebruik van uiteenlopende analyse technologieën te verminderen. Het AIOps-platform maakt een eind aan de overvloed aan data, dashboards en alarmeringen door deze gegevens overzichtelijk om te zetten in concreet advies. Axians biedt haar relaties de keuze om de verzamelde inzichten direct te gebruiken via intuïtieve, toegespitste adviesschermen, of om de volledige interpretatie en adviesvorming over te laten aan het toegewezen Axians klantenteam. 

Een nieuw tijdperk in IT-management

Met de lancering van het AIOps-platform zet Axians een historische stap in de ondersteuning van digitale transformatie. Dit platform markeert het einde van een tijdperk waarin de effectiviteit van een infrastructuur voornamelijk werd gemeten aan de hand van het aantal gemelde storingen, het daadwerkelijke gebruik van IT-investeringen moeilijk te voorspellen was en capaciteitsplanning een complexe schatting leek. Axians’ AIOps-platform garandeert niet alleen de stabiliteit maar biedt ook proactief inzicht en optimalisatie voor het digitale fundament, de IT infrastructuur, van organisaties, waarmee een nieuw tijdperk van voorspelbaarheid en efficiëntie is ingeluid. 

“Let’s Connect The Dots, met het Axians AIOps-platform, onderdeel van het Axians as a Service portfolio.”