VINCI Energies neemt Cygnis over en vormt daarmee een open-source en database Center of Excellence binnen Axians

GRONINGEN – Axians, het ICT merk van VINCI Energies voegt per 1 januari 2022 de kennis en expertise van open-source en database specialist Cygnis toe aan haar bestaande activiteiten. Het toevoegen van deze specialistische kennis geeft Axians direct een meerwaarde op het gebied cloud, container en database platformen.

De overname van Cygnis, door VINCI Energies, zorgt ervoor dat er binnen het merk Axians een sterk open-source portfolio ontstaat gebaseerd op het sterke en groeiende partnership met Redhat, onderdeel van IBM.

Cygnis, gevestigd in Groningen, heeft al een samenwerking met Axians bij gezamenlijke klanten. Door de samenvoeging van deze specifieke expertise ontstaat er in Groningen een open-source en database Center of Excellence met veertig ervaren specialisten. Het Center of Excellence levert expertise in projecten en managed services op basis van ‘Axians vPack’ een in eigen beheer ontwikkeld cloud en container platform voor de monitoring en orkestratie van applicaties op basis van open-source technologie.

We groeien met deze overname sterk met de kennis van Linux, Oracle en PostgreSQL en we consolideren kennis van Redhat Openshift in ons open-source Center of Excellence. OpenShift is een containerplatform op basis van Kubernetes wat zorgt voor flexibiliteit in het applicatielandschap in de reis naar de cloud. OpenShift is tevens beschikbaar voor Microsoft Azure, dit is voor ons een belangrijke pijler als onderdeel van het totale aanbod van onze managed services voor hybride cloud diensten met onze strategische partners!

Tom Greeve

Director bij Axians

De toevoeging van open-source en database expertise leidt voor Axians tot een nog sterker aanbod in cloud- en managed services. Een breder portfolio betekent dan we klanten nog beter kunnen ondersteunen met hun digitalisering onderweg naar een flexibele digitale organisatie.

De medewerkers van Cygnis gaan per direct verder onder de vlag van Axians.