Axians wint de Network Innovator of the Year award tijdens de Dutch IT Channel awards en krijgt een eervolle vermelding in de categorie IoT/Edge Innovator of the Year.

De twee nominaties voor de Dutch IT Channel Awards zijn voor Axians omgezet in een award en een eervolle vermelding tijdens het jaarlijkse gala in Hilversum. De afgelopen jaren heeft Axians met plezier meerdere awards in ontvangst mogen nemen als Value Added Reseller en Digital Workplace Innovator. Voor deze editie mocht zij van jury en publiek de awards voor ‘Network Innovator of the Year’ ontvangen en een eervolle vermelding voor ‘Iot/Edge Innovator of the Year’.

Dutch IT Channel reikt de Network Innovator of the Year award uit aan de leverancier die het meest innovatieve netwerkplatform levert. Aldus de redactie en jury: “Axians Nederland heeft sterke focus op Network as a Service (NaaS). Samen met partners Cisco en HPE Aruba wist de leverancier hierin zelfs marktleider te worden. Alleen al in Nederland realiseerde zij meer dan twintig aansprekende klanten die gebruik maken van een door Axians gerealiseerd campusnetwerk, een wireless netwerk of bijvoorbeeld een sd-wan met de nodige securitydiensten. Voorbeelden daarvan zijn Kiwa, de Gemeente Utrecht, Sanquin en het Rijksmuseum. Het NaaS-model van Axians Nederland loopt zo goed, dat Axians het internationaal aan het ‘repliceren’ is naar onder meer het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk en Brazilië. Analist MarketsandMarkets positioneert Axians als opkomend NaaS-leider, vanwege zijn innovatieve oplossingen om tegemoet te komen aan toekomstige NaaS-eisen.”

Analist MarketsandMarkets geeft weer dat de positie van Axians in het kwadrant hen identificeert als één van de grootste bedrijven die NaaS over de hele wereld aanbieden. Uit het rapport blijkt dat Axians zich in een unieke positie bevindt als opkomende leider in The Global Network as a Service Market 2021. Axians biedt wereldwijde netwerkinfrastructuur-oplossingen en -diensten op basis van een pay-per-use-abonnementsmodel. Het gaat om het aanbieden van netwerken van de volgende generatie op basis van software- en cloudtechnologie. De dienst omvat dagelijks platformbeheer en proactieve diensten zoals levenscyclus-, release- en prestatiebeheer om ervoor te zorgen dat het personeel van zijn klanten uitstekende connectiviteit ervaart.

Eervolle vermelding

Een eervolle vermelding kreeg Axians op het podium voor de IoT/Edge Innovator of the Year. Deze award wordt uitgereikt aan de leverancier die de meest unieke en innovatieve IoT-oplossing levert. Door de modern workplace-oplossing van Axians, EduAnywhere, kan het onderwijs profiteren van nieuwe technologie voor een moderne en veilige campus. Axians zet het netwerk in als een sensor en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld leermiddelen goed gevonden kunnen worden, het meten van de klimaatregeling voldoet aan de huidige normen (ook COVID gerelateerd) en een goede CO2-monitoring bijdraagt aan een prettige werkomgeving onderweg. Maar we kunnen ook de aanwezigheidsfrequentie van leerlingen meten voor het optimaliseren van studiemomenten.