Hoogheemraadschap van Rijnland selecteert Axians als ICT-partner voor de implementatie van hard- en software en ICT-support.

Hoogheemraadschap van Rijnland heeft Axians geselecteerd als partner in een raamovereenkomst voor ICT-activiteiten. Na een brede Europese aanbesteding gaat Axians het Hoogheemraadschap ondersteunen op de percelen Implementatie van de hardware/software en ICT-gerelateerde support-, onderhouds- en beheerdiensten. Beide percelen sluiten goed aan bij de kernactiviteiten van Axians, dat zich in het selectieproces onderscheidde op het vlak van dienstverlening, kwaliteitsborging advies en concrete cases.

Het Hoogheemraadschap beheert het water in het gebied tussen Velsen en Gouda. Zo’n 900 medewerkers zorgen voor waterveiligheid, voldoende schoon en veilig water, en waterzuivering. Deze activiteiten zijn onderdeel van de vitale infrastructuur van Nederland en stellen hoge eisen aan de beschikbaarheid, stabiliteit en veiligheid van de ICT-omgeving. Vanwege dit belang werkt het Hoogheemraadschap op ICT-gebied nauw samen met gekwalificeerde partners. Uit het aanbestedingstraject bleek dat de technische kennis en ervaring van Axians goed aansluit op de eisen van het Hoogheemraadschap. Bovendien ondersteunt Axians al jaren verschillende waterschappen in Nederland.

Betrouwbare partner

Duraid Rashed, Teamleider Automatisering bij Hoogheemraadschap van Rijnland, zegt over de samenwerking met Axians: “Als Hoogheemraadschap werken we elke dag aan een toekomstbestendige en duurzame leefomgeving. Dat vraagt een stabiele en veilige ICT-omgeving met de flexibiliteit om te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Met Axians als één van onze nieuwe contracthouders werken we samen met een betrouwbare partner die onze uitdagingen kent en kan invullen met de juiste technologische oplossingen en support. Bovendien is het prettig dat ze in de regio vertegenwoordigd zijn.”

Johan Korpershoek, Business Unit Manager bij Axians: “Wij zijn bijzonder trots dat Hoogheemraadschap van Rijnland ons heeft gekozen als ICT-partner. Het bieden van ondersteuning bij implementatie- en support-activiteiten behoort tot de kern van ons dienstenportfolio. Bovendien ondersteunen we al ruim 15 jaar diverse waterschappen. Samen met onze zusterorganisaties bedienen we ongeveer de helft van de waterschappen in Nederland. Het Hoogheemraadschap van Rijnland hoort daar nu ook bij en wij kijken er bijzonder naar uit om ook hier onze kennis en expertise in te zetten.”