Axians heeft meer dan 10 jaar ervaring in het bedienen van zakelijke klanten met 4G/5G- en IoT- in de private en publieke sector, mobiele operators en serviceproviders.

Cisco en Axians helpen samen organisaties in de educatie, zorg, productie- en logistieke sector hun bereikbaarheid en connectiviteit te vergroten met de kracht van Private 5G technologie direct aansluitend op zowel een nieuwe als bestaande LAN en Wi-Fi infrastructuur.

Private 5G helpt organisaties om maximale connectiviteit te realiseren door controle en betrouwbaarheid te bieden voor zowel bedrijfskritische activiteiten, machines en sensoren (IoT) als de bereikbaarheid van (eind)gebruikers waarbij de dienst zorgt voor een naadloze integratie op het vlak van authenticatie en security.

Axians  verwacht dat het Private 5G netwerk gaat  functioneren naast het doorgaans zwaar belastte Wi-Fi netwerk om te zorgen voor een nog meer betrouwbare verbinding. Denk daarbij aan de zorgalarmering, sensoren of autonomous vehicles; maar ook aan videobellen of om simpelweg een groter bereid op het terrein te realiseren op bijvoorbeeld een Universiteit.

Dit is een belangrijke toevoeging aan het portfolio van Axians. We kunnen nu één oplossing bieden en beheren voor zowel omgevingen waar LAN en WIFI het beste passen maar ook wanneer het gaat om een fabriek, logistieke omgeving, campus of een zorginstelling.

Erik Lenten

CTO van Axians

Axians heeft meer dan 10 jaar ervaring in het plannen, bouwen en beheren van missiekritische communicatie omgevingen op basis van (Private) 4G- en 5G-netwerken en ondersteunt organisaties uit de private- en  publieke sector, operators en dienstverleners. Dit zorgt ervoor dan Axians in staat is om klanten door alle stappen van het proces te begeleiden; van het verzamelen van spectrum tot het runnen en exploiteren van de netwerken.

Door samen te werken met Cisco zijn we in staat om onze klanten volledig te voorzien van een Private 5G-oplossing die OT-assets verbindt met de wereld van AI, IoT en digitale M2M-communicatie.

Rob Van Kaathoven

CEO van Axians Nederland

Cisco’s Private 5G-oplossing wordt door Axians as-a-service geleverd en zorgt voor verdere automatisering, flexibiliteit, efficiëntie en beveiliging van het volledige campus netwerk.

De aanpak van Axians om verschillende campustechnologieën zoals 5G, Wi-Fi, LAN en beveiliging te combineren en aan te bieden als end-to-end managed services stelt klanten in staat zich te concentreren op echte bedrijfsresultaten.

Masum Mir

VP en General Manager voor Cable, Mobility & IoT, Cisco