Axians breidt het portfolio voor Business Applications uit met ERPx van Unit 4. Je leest op deze pagina meer over deze mooie stap.

Zaltbommel, 18-02-2023 – Axians, het merk van VINCI Energies rondom digitalisering en ICT dienstverlening, gaat een intensieve samenwerking aan met Unit4, leverancier van cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Door ERPx,de next generation cloud oplossing van Unit4 toe te voegen aan haar portfolio, is Axians de eerste reselling partner in Nederland die het volledige dienstenpakket afdekt. 

De activiteiten omtrent ERPx worden als een startup binnen de groep ‘business applications’ ondergebracht waar al een viertal business units actief zijn rondom de ERP en procesmanagement-oplossingen. Daarmee is er keuze voor opdrachtgevers vanuit verschillende sectoren in het midden- en kleinbedrijf waaronder de zorg, handel, logistiek, industrie, agf en de zakelijke dienstverlening. De branche expertise en technische skills zijn binnen Axians ruim aanwezig wat zorgt voor direct beschikbare kennis op het vlak van advies, inrichting, integratie en beheer van de totale omgeving.

“Met Unit4 ERPx zijn we in staat een bredere markt te bedienen met een bewezen moderne en gebruiksvriendelijke applicatie. Daarnaast kunnen we met ERPx een volledige SaaS-oplossing aanbieden welke flexibel genoeg is om in elke omgeving optimaal te presteren.” zegt Dirk Bok, Business Unit manager bij Axians.

Modern cloud platform

Unit4 levert ERPx volledig vanuit de cloud. Het is een schaalbaar software as-a-service platform, gerealiseerd met meerdere lokalisaties en gebaseerd op open standaarden waardoor het maken van koppelingen en extensies snel te realiseren is. Flexibiliteit en vooral veerkracht zijn daarbij de sleutel tot een platform wat ervoor zorgt dat gebruikers optimaal en overal kunnen werken.

Edwin Kanis, Marketing & Innovation Director bij Axians zegt: “We zien steeds meer vraag naar business applicaties die echt waarde toevoegen in de (bedrijfs)keten van onze klanten. Daarin voorzien we direct door onze specifieke branche kennis en tevens de kennis van integratie met andere platformen en data-bronnen. Met deze samenwerking versterken we onze positie in de zakelijke dienstverlening als veelzijdig specialist in de digitale transformatie.”

Unieke full service partner

Axians is de eerste full service partner van Unit4 in Nederland en heeft een unieke positie door het brede aanbod van ICT diensten op het gebied van dynamic infrastructures, intelligent apps, telecom en business applications met lokale kennis en expertise.

Jonny Bryan, VP Global Partners bij Unit4: “Unit4 is blij met deze samenwerking. Axians is al jarenlang een gevestigde naam binnen de ICT-dienstverlening, kent de markt goed en heeft zich duidelijk gespecialiseerd in managed en as-a-service diensten. Ik heb het vertrouwen dat we een succesvolle samenwerking neerzetten en op deze wijze echt een verschil kunnen maken in de markt.”

Axians levert de dienstverlening rondom Unit4 ERPx per direct.