Benieuwd hoe je de gebruikers in jouw organisatie goed de weg kunt wijzen in alle beschikbare data en informatie? Een data catalog helpt gebruikers bij het vinden van data en informatieproducten. Leer in slechts 30 minuten hoe je de juiste keuzes maakt bij het implementeren van een data catalog!

Een dataloket brengt de technische ‘datawereld’ en de – complexe en zachtere – business kant van een bedrijf bij elkaar. Het is dé plek in de organisatie waar je optimaal kunt profiteren van alle inspanning binnen het BI-domein. In een eerder webinar keken we naar de functies die een dataloket moet of kan bieden aan informatieafnemers en demonstreerden we verschillende dataloket-applicaties en voorbeelden van praktijkimplementaties van een dataloket. Tijdens dit webinar leggen we uit hoe je zorgt dat gebruikers hun weg kunnen vinden in het dataloket met behulp van een data catalog.

Een data catalog kun je vergelijken met de routekaart van een magazijn of de catalogus van een warenhuis of magazijn. De data catalog helpt gebruikers bij het vinden van data en informatieproducten, maar bijvoorbeeld ook van definities, autorisaties en herkomst van data. Doel van de data catalog is om 80% van de gebruikersvragen te beantwoorden, waar de overige 20% opgevangen wordt door de organisatie rondom het dataloket. Er zijn genoeg softwareoplossingen die ‘iets’ van data catalog functionaliteit bieden, maar het juiste product kiezen én op de beste manier implementeren voor jouw specifieke situatie is niet eenvoudig.

Tijdens dit webinar leggen Stefan Koster en Gwyneth Ouwehand uit hoe je de juiste keuzes maakt bij het implementeren van een data catalog. Ze gaan in op de verschillende doelen van een data catalog, functionaliteit waar je op moet letten en belangrijke selectiecriteria. Ook geven ze tips voor een goede implementatie. Dit webinar is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij self service BI-initiatieven, of die verantwoordelijk is voor het gestructureerd leveren van data en informatie aan afnemers binnen en buiten de organisatie.

Bekijk de opname