In dit artikel geven we je twee innovatieve verpakkingen voor de AGF met een alternatief voor plastic als verpakkingsmateriaal. Zodat de groenten, fruit of aardappelen van jou AGF bedrijf tegen 2026 verpakt zitten in een climate-proof verpakking. Helemaal volgens het nieuwe wetsvoorstel van de EU!

1. NoW flowpack verpakking (100% plasticvrij)

Een bedrijf in Nederland dat al hard aan het innoveren is m.b.t. verpakkingen is Argos Packaging. Samen met Protection heeft het eind 2021 de No Waste Technology (NoW) flowpack verpakking uitgebracht. Zo’n verpakking is voor 100% plasticvrij. Het bijzondere bijkomende effect, gebleken uit meerdere onderzoeken, van papier is dat het natuurlijke product het microklimaat verbeterd in de verpakking. Hierdoor kun je ook nog eens een langer shelf life garanderen!

2. Washable fruitsticker

Een andere milieuvriendelijke oplossing kwam een tijdje terug van de Amerikaanse designer Scott Amron. Hij heeft een fruitsticker bedacht die zich af laat wassen. Dit zorgt niet alleen voor minder afval, het zorgt er ook voor dat mensen hun groenten en fruit beter wassen voor consumptie.

Een tijd lang was het prototype nog niet geschikt voor daadwerkelijk gebruik. Omdat de sticker niet te makkelijk mag ‘verdwijnen’ bij een regenbui tijdens transport maar ook niet te moeilijk eraf te wassen moet zijn voor de consument. Inmiddels, na jarenlange innovatie, is zijn prototype een commercieel levensvatbaar alternatief geworden. Al helemaal gezien het nieuwe wetsvoorstel van de EU.