‘Jouw nieuwe digitale medewerker’, zo omschrijft Exact haar Robotic Process Automation (RPA) oplossing. Exact RPA helpt jouw organisatie bij het automatiseren van bedrijfsprocessen, het inzichtelijk maken van data en het integreren van databases. Dé manier om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en jouw ERP omgeving nog krachtiger te maken! In dit blog ga ik in op de toepassingen en voordelen van Exact RPA. Ook bied ik je de mogelijkheid je in te schrijven voor ons webinar over Exact RPA…

Processen en taken automatiseren met behulp van software doen we eigenlijk al jaren. Steeds meer handmatige taken worden geautomatiseerd, waardoor jij en je medewerkers tijd overhouden voor de zaken die daadwerkelijk menselijk denkwerk vereisen. Toch nam de term ‘Robotic Process Automation’ onlangs een vlucht en werd Exact RPA op de markt gebracht. Dus rijst de vraag: hoe kan Exact RPA jouw organisatie helpen?

Zó voegt de Robotic Process Automation oplossing van Exact waarde toe

Exact RPA is een veelzijdige oplossing die zich richt op drie pijlers:

1. Automatiseren van bedrijfsprocessen

Door regels – of ‘business rules’ – in te stellen laat je met Exact RPA handmatige, repetitieve handelingen automatisch uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat jouw medewerkers zich niet hoeven bezig te houden met zaken waarvoor er eigenlijk al allerlei ‘logica’ in het systeem aanwezig is. Denk aan het automatisch en direct in gang zetten van bedrijfsspecifieke processen op basis van triggers. Bijvoorbeeld de aanvraag van een laptop en telefoon op het moment dat er een nieuwe medewerker in Synergy wordt aangemaakt. Of het automatisch valideren van handelingen in Exact Globe met behulp van waarschuwingen (in pop-ups) over foutieve orderinvoer of te lage voorraadstanden. Zo bespaar je tijd, verklein je de kans op fouten en kunnen je medewerkers zich focussen op hetgeen waar ze écht goed in zijn. Daar halen ze waarschijnlijk ook de meeste energie en voldoening uit!

2. Integreren van databases en systemen

Met Exact RPA maak je eenvoudig standaard koppelingen met andere systemen. Zo zorg je met Exact RPA voor een naadloze integratie tussen Exact Synergy en Exact Globe, Exact Online en zelfs externe applicaties zoals Hubspot, Docusign en ook andere ERP pakketten. Hierdoor bevindt al je cruciale bedrijfsdata zich op één centrale plek! De synchronisatie van je data kan zowel realtime als periodiek worden ingepland. Dit creëert meer efficiëntie, omdat je informatie niet meer handmatig hoeft over te nemen.

3. Inzichtelijk maken van data

Doordat Exact RPA je Exact omgeving integreert met andere applicaties, creëert de oplossing bovendien nog meer inzicht. Door al je bedrijfsdata vanuit één centrale plek te kunnen ontsluiten, heb je immers in enkele kliks de benodigde overzichten. Overzichten waar jij op kunt sturen. Een groot aantal analyses hoef je daardoor nog slechts vanuit één applicatie te doen, die zélf alle benodigde bronnen raadpleegt. Ideaal!

Wat is er voor nodig om Exact RPA binnen jouw organisatie te laten slagen?

Om Exact RPA binnen jouw organisatie te laten slagen, is het van groot belang dat je een goed beeld hebt van je bedrijfsprocessen. Alleen dan weet je immers waar er efficiënter gewerkt kan worden. En waar er dus winst te behalen valt. Stel jezelf hierbij de volgende vragen:

  • Welke processtappen dragen bij aan het uiteindelijke doel en welke niet (vanuit de Lean-gedachte!)
  • Waar is er nog sprake van handmatige handelingen, terwijl de ‘logica’ van deze werkzaamheden vast staat (oftewel; wat kan een machine ook doen)?
  • Waar is sprake van ‘overklopwerk’ tussen twee systemen?
  • In welke gevallen moet je benodigde data uit meerdere applicaties ophalen om tot een goede analyse te komen?

Een goede inventarisatie van bovenstaande is cruciaal!

Mis het Exact RPA webinar niet!

Wil jij je medewerkers benutten in hetgeen waar ze goed in zijn? Te automatiseren taken nog sneller en accurater laten uitvoeren? Handelingen laten valideren, met als gevolg een verkleinde foutkans? En een nóg beter overzicht van cruciale bedrijfsdata hebben? Binnenkort vertel ik je nog meer over Exact RPA tijdens een webinar. Dan kun je ontdekken of Exact RPA ook een fit is voor jouw organisatie. Schrijf je in via de button hieronder en mis het niet!