Ontdek in 30 minuten wat een dataloket is, hoe het eruit ziet en hoe je een dataloket maakt!

De term ‘dataloket’ valt de laatste tijd regelmatig als het gaat over self service BI. Een plek in de organisatie waar (in- en externe) gebruikers eenvoudig én betrouwbaar data en informatieproducten kunnen ophalen voor rapportage en analyse. Op bijna iedere architectuurplaat kom je de term tegen, maar vaak voor verschillende applicaties. Dus wat is het nu eigenlijk, een dataloket? Hoe ziet het eruit, wat kun je ermee en hoe maak je een dataloket? Tijdens dit webinar geven Gwyneth Ouwehand en Stefan Koster je antwoord op deze vragen.

Een dataloket brengt de technische ‘datawereld’ en de – complexe en zachtere – business kant van een bedrijf bij elkaar. Het is dé plek in de organisatie waar je optimaal kunt profiteren van alle inspanning binnen het BI-domein. Er zijn allerlei technische eisen en wensen te bedenken voor een dataloket, maar in dit webinar kijken we vooral naar de functies die een dataloket moet of kan bieden aan informatieafnemers. Gwyneth en Stefan demonstreren verschillende dataloket-applicaties en laten voorbeelden zien van praktijkimplementaties van een dataloket.

Dit webinar is interessant voor iedereen die betrokken is bij self service BI-initiatieven, of die verantwoordelijk is voor het gestructureerd leveren van data en informatie aan afnemers binnen en buiten de organisatie.

Bekijk de opname

Het webinar heeft reeds plaatsgevonden