Waarom dit artikel?

Met het oog op de digitalisering van de zorg onderzoeken veel zorgorganisaties hun bedrijfsprocessen en -onderdelen. In veel gevallen moet er een grote moderniseringsslag gemaakt worden. Die kun je gelukkig goed voorbereiden, zodat je als het zo ver is, direct in actie kunt komen. De sleutel ligt bij de data in een organisatie. Daarom is het tijd voor integraal data management en governance.

In dit artikel leggen we het belang en de voordelen uit van data management en -governance. Met enkele tips helpen we je op weg.

Artsen zitten aan een tafel te werken op een tablet

Het belang van data governance en data management

Hoe je de organisatie voorbereidt op een snel digitaliserende zorg

Veel zorgorganisatie hebben nog geen integrale informatiehuishouding, waarin alle informatiestromen zijn geordend en in samenhang zijn gebracht. In de praktijk betekent dat dat er binnen de organisatie informatie in omloop kan zijn die niet klopt.  Als dit soort data niet integraal gemanaged wordt in de bedrijfsprocessen, kun je er nooit van uitgaan dat je beschikt over de actuele gegevens. En dat leidt tot allerlei zoekacties, tijdverspilling, frustratie en stress onder zorgmedewerkers. 

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

De meerwaarde van data management en governance is dat je een samenhangend informatiesysteem optuigt met integrale oplossingen. Daarmee kun je de toekomst van een snel digitaliserende zorg met vertrouwen tegemoet zien. Wat betekent dit voor jouw zorgorganisatie? We sparren er graag met je over. Vul onderstaand formulier in, we nemen dan snel contact met je op.