Wie kent het niet? De behoefte om de financiële consolidatie, rapportage en forecasting in je organisatie eens flink op de schop te nemen. Omdat er in de loop van de jaren allerlei overnames en fusies zijn geweest. Of omdat er behoefte is om het rekeningschema ingrijpend aan te passen of op een lager detailniveau te kunnen forecasten. Of gewoon omdat de kluwen aan Excel-sheets voor steeds meer problemen zorgt. Maar een modernisering heeft nogal wat voeten in de aarde. Hoe pak je dat aan? Hoe rigoureus kun je te werk gaan? Welke technologie heb je daarbij nodig? En welke extra kansen biedt zo’n verandering?

Tijdens dit webinar laten Peter Couwenberg en Marco Struis zien hoe Royal Agrifirm Group, een toonaangevende agrarische coöperatie met een internationaal netwerk van dochterbedrijven in Europa, Zuid-Amerika, de VS en Azië, haar consolidatie, rapportage en forecasting vanaf de basis opnieuw inrichtte. Om financieel lokaal, regionaal en wereldwijd betere inzichten te krijgen in de financiële cijfers en de onderliggende business drivers. Peter en Marco leggen uit welke keuzes zijn gemaakt met betrekking tot het rekening- en bedrijvenschema, en hoe er aan een flexibele, business georiënteerde rapportagestructuur is gewerkt.

Daarnaast vertellen (en demonstreren) ze:

  • Welke technologiekeuze is gemaakt
  • Hoe actuele rapportages eenvoudig via de webbrowser opgevraagd kunnen worden
  • Wat er verbeterd is aan de planning & budgetting cyclus
  • Waarom er nu veel beter op de onderliggende business drivers gestuurd kan worden
  • Hoe de workload van de financiële afdeling significant is afgenomen

Uiteraard gaan ze daarbij in op de gehanteerde aanpak en de lessons learned. Dit webinar is een must voor iedere finance professional die financiële processen wil stroomlijnen en échte meerwaarde wil creëren voor zijn of haar organisatie.

Bekijk de opname

Het webinar heeft reeds plaatsgevonden