Wil je weten hoe je gefaseerd kunt migreren naar de cloud zonder impact op je informatievoorziening? Tijdens dit webinar leggen we uit hoe datavirtualisatie je daarbij helpt. Binnen een half uur ben je up to date!

Cloud platformen als AWS en Azure bieden bedrijven ongekende mogelijkheden op het gebied van functionaliteit, schaalbaarheid en performance. Maar systemen en data migreren naar de cloud blijkt in de praktijk nog niet zo eenvoudig te zijn. Welke systemen moet je eigenlijk migreren en in welke volgorde? En hoe pak je dat aan? En hoe combineer je – tijdens en na de migratie – data uit on premise en cloud systemen? In dit webinar legt Armand van Oijen uit hoe Denodo (technologie voor datavirtualisatie) zo’n migratie enorm veel eenvoudiger en hanteerbaar maakt.

Datavirtualisatie betekent simpel gezegd het ‘slim ophalen van alleen de data die nodig is’ in plaats van het ‘ophalen van alle data die nodig zou kunnen zijn om die daarna pas te filteren en combineren’. Een datavirtualisatie-platform zoals Denodo kan informatievragen eenvoudig splitsen over verschillende systemen, zonder data te repliceren, ongeacht de locatie van de onderliggende data (on premise of in de cloud). Deze eigenschap maakt datavirtualisatie complementair aan de mogelijkheden van PaaS oplossingen in de Cloud. Bovendien maakt Denodo optimaal gebruik van bijvoorbeeld de massive parallel functionaliteiten van cloud oplossingen als Snowflake of Azure DWH. De schaalbaarheid van dergelijke oplossingen komt dan tot je beschikking terwijl de logica en regie centraal binnen het datavirtualisatie platform blijft liggen.

Tijdens het webinar legt Armand uit welke plek datavirtualisatie in een moderne hybride data-architectuur heeft en hoe dat een migratie naar de cloud veel eenvoudiger maakt. Ook laat hij zien hoe je met datavirtualisatie een virtual business layer creëert waarin data virtueel gecombineerd wordt aangeboden aan alle mogelijke afnemers (gebruikers én systemen).

Bekijk de opname

Laat  je gegevens achter om de opname van dit webinar te bekijken.