Traceerbaarheid

De I-Make Traceerbaarheid module voor de maakindustrie verbetert businessprocessen van maakbedrijven, o.a. inzicht in gebruikte grondstoffen, artikelen en productieorders.

In bepaalde branches stellen klanten traceerbaarheid als een vereiste om producten te laten maken. De herkomst van de grondstoffen tot het eindproduct of series eindproducten dient inzichtelijk gemaakt te kunnen worden. Met I-Make kan dat zonder veel extra inspanning, omdat inkooporders, verkooporders en productieorders zijn gekoppeld. Daarmee kan vanuit een eindproduct direct inzichtelijk worden gemaakt welke grondstoffen of artikelen zijn gebruikt, maar ook is het mogelijk om op basis van een ingekochte batch te traceren in welke productieorders deze is verwerkt.

Middels een sterke zoekfunctie en een uitklapmenu kan de eindgebruiker voor- of achterwaarts traceren en eenvoudig doorklikken naar inkoop-, verkoop of productieorders. Bij een vraag van klanten of een klacht hebben I-Make gebruikers snel de juiste informatie beschikbaar om acties te ondernemen. Ook wanneer traceerbaarheid geen vereiste is vanuit de klant is het voor bedrijven een sterke functionaliteit om bij issues snel de juiste inzichten te hebben.

Alle voordelen van de traceerbaarheid module voor de maakindustrie:

  • Overzichtelijke zoekfunctie
  • Herkomst van grondstoffen inzichtelijk bij elk eindproduct
  • Traceren in welke productieorders een grondstof is verwerkt
  • Inkoop-, verkoop-, en productieorders koppelen
  • Schaalbaar